Antena Meniu Search
x

Fetiță de 12 ani, trântită la pământ și imobilizată de polițiști înarmați până în dinți, la Hong Kong (Video)

Fetiță de 12 ani trântită la pământ și imobilizată de cel puțin patru polițiști înarmați până în dinți, la Hong Kong, pentru că li s-a părut ”ceva suspect în privința ei”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.09.2020, 10:51

Fetiță de 12 ani, trântită la pământ și imobilizată de polițiști înarmați până în dinți, la Hong Kong
Fetiță de 12 ani, trântită la pământ și imobilizată de polițiști înarmați până în dinți, la Hong Kong - Profimedia Images/captura video Twitter
  • Imaginile surprind momentul în care un polițist o prinde și o trântește la pământ, în vreme ce alții îl ajută să o imobilizeze.
  • Fata ieșea dintr-un magazin, împreună cu mama și fratele ei, când s-a speriat de polițiști și a luat-o la fugă.

Imaginile cu intervenția brutală a forțelor de ordine au stârnit valuri de indignare în țară. Mama fetei a povestit că ieșeau dintr-un magazin de artă, când polițiștii s-au apropiat de grup iar copila s-a speriat atât de tare încât a încercat să fugă.

Imaginile surprind momentul în care un polițist o prinde și o trântește la pământ, în vreme ce alții îl ajută să o imobilizeze, scrie The Guardian.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Arestarea copilei a avut loc în ziua în care Hong Kong s-a confruntat cu cel mai mare protest de stradă din 1 iulie și până acum. Oamenii au manifestat în semn de protest faţă de amânarea alegerilor legislative în fosta colonie britanică.

Poliție: „Copila a trezit suspiciuni”

La câteva ore după incident, poliția a confirmat într-o declarație de presă arestarea copilei, susținând că aceasta a fugit ”într-o manieră care a trezit suspiciuni”, iar polițiltii au recurs la ”minimum” de forță pentru a o prinde.

“Polițiștii sunt îngrijorați în legătură cu participarea celor tineri la adunări publice interzise. Prezența lor în locul unui protest haotic le pune în pericol propria siguranță”, a mai transmis poliția.

Mama fetei a anunțat deja că va depune plângere pentru modul abuziv în care a fost arestată fiica ei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fetiță de 12 ani, trântită la pământ și imobilizată de polițiști înarmați până în dinți, la Hong Kong (Video)