Antena Meniu Search
x

Muncitori români infectați cu COVID-19 într-un abator din Dissen, Germania

Mai mulți români angajați la un abator din Dissen, în nord-vestul Germaniei, au fost infectați cu noul coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.05.2020, 15:26

Muncitori români care așteaptă pe aeroportul din Cluj să poată pleca spre Germania
Muncitori români care așteaptă pe aeroportul din Cluj să poată pleca spre Germania - Mediafax Foto / Raul Stef via Hepta
  • MAE anunță că, deocamdată, nu se cunoaște numărul persoanelor infectate cu Covid-19.
  • Cu toate acestea, presa germană scrie că ar fi vorba de 92 de angajați infectați.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, deocamdată, nu se cunoaște numărul persoanelor infectate, însă autoritățile locale au dat asigurări că toate persoanele infectate suferă de o formă ușoară a bolii sau sunt asimptomatici și beneficiază de sprijinul companiei angajatoare.

”Toate persoanele infectate suferă de o formă ușoară a bolii sau sunt asimptomatici și beneficiază de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare în această perioadă. Potrivit datelor comunicate de misiunea diplomatică, demersurile autorităților germane competente pentru investigarea și gestionarea situației sunt în curs de derulare, iar compania cooperează îndeaproape cu autoritățile locale pentru a lua toate măsurile necesare în acest context”, se mai arată în comunicatul MAE.

MAE menționează că la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

Presa germană scrie însă că e vorba de un număr de 92 de angajați infectați, peste 60 dintre ei locuind într-un complex comun.

Ambasada României la Berlin menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește: Sute de români, prinși în focarele de coronavirus din Germania. 300 de muncitori, depistați cu COVID-19 Mărturiile românilor prinși în focarele de coronavirus din Europa

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Muncitori români infectați cu COVID-19 într-un abator din Dissen, Germania