Antena Meniu Search
x

Al doilea focar de gripă aviară în România, confirmat tot în Maramureș

Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat duminică seară, tot în Maramureș. Virusul a fost descoperit tot la o fermă de păsări de pe platforma Seini.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 19.01.2020, 08:30

Echipe de intervenție securizează zona la gripă aviară
Un al doilea focar de gripă aviară a fost depistat tot în Maramureș - Observator

Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat duminică seară, tot în Maramureș. Virusul a fost descoperit tot la o fermă de păsări de pe platforma Seini.

Potrivit autorităților, noul focar a apărut din aceeași cauză cu primul, raportat zilele trecute pe platforma Seini.

”În seara zilei de 17 ianuarie a fost confirmat un focar secundar de gripă aviară, cu acelaşi subtip (H5N8), la o altă fermă comercială de găini ouătoare, situată pe aceeaşi platformă unde a fost diagnosticat focarul primar (14.01.2020). Din ancheta epidemiologică, efectuată de către D.S.V.S.A. Maramureş, a rezultat că între cele două ferme comerciale există un raport de cauzalitate, acestea utilizând acelaşi mijloc de transport al dejecţiilor. În aceeaşi seară, la solicitarea D.S.V.S.A. Maramureş, s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) Maramureş sub coordonarea domnului prefect al judeţului, în calitate de preşedinte”, au transmis autoritățile sanitare.

Drumurile de acces către toate cele 9 ferme din zonă rămân restricționate, mai spun autoritățile. De asemenea, sunt în vigoare și măsurile de restricție severe privind circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor în comun pentru toate fermele.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Al doilea focar de gripă aviară în România, confirmat tot în Maramureș