Antena Meniu Search
x

Fostul fotbalist Bobby Charlton, legendă a clubului Manchester United, suferă de demenţă

Bobby Charlton suferă de demenţă, a anunţat soţia sa, Norma Charlton. Fostul fotbalist a fost câştigătorul Cupei Mondiale cu naţionala Angliei în anul 1966.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.11.2020, 17:35

Bobby Charlton
Fostul fotbalist Bobby Charlton suferă de demenţă - Profimedia
  • Fostul fotbalist este o legendă a clubului Manchester United.
  • Anunţul a fost făcut de soţia sa, Norma Charlton.

În vârstă de 83 de ani, Bobby Charlton este al al cincilea component al naţionalei Angliei din 1966 diagnosticat cu demenţă, după fratele său Jack, Nobby Stiles, Martin Peters şi Ray Wilson. Peters a murit în 2019 şi Wilson în 2018. Stiles, Peters şi Wilson au fost diagnosticaţi când aveau aproximativ 60 de ani.

Vestea teribilă vine după ce în luna iulie a murit fratele lui Bobby Charlton, Jack, de asemenea câştigător al Cupei Mondiale. Vineri s-a stins din viaţă şi Nobby Stiles, un alt fost component al echipei care a câştigat Cupa Mondială în 1966.

Potrivit news.ro, un studiu al Universităţii Glasgow, dat publicităţii în 2019, arată că în cazul foştilor fotbalişti profesionişti riscul de deces din cauza demenţei este de trei ori şi jumătate mai mare decât în cazul oamenilor care au avut alte profesii.

Bobby Charlton a fost un membru cheie al triumfului Cupei Mondiale din 1966, în timp ce în cariera sa de la clubul sportiv a câștigat trei titluri de ligă, o Cupă Europeană și o FA Cup cu United în cei 17 ani petrecuţi la Old Trafford.

Într-o declarație, clubul a spus: „Toată lumea de la Manchester United este întristată de faptul că această boală teribilă l-a afectat pe Sir Bobby Charlton și continuăm să oferim dragostea și sprijinul nostru pentru Sir Bobby și familia sa”.

Gary Lineker, ale cărui 48 de goluri din Anglia îl plasează cu unul în spatele celor 49 marcate de Bobby ca al doilea cel mai mare marcator din toate timpurile, a scris pe Twitter: „Un alt erou al echipei noastre câștigătoare a Cupei Mondiale din 1966 a fost diagnosticat cu demență. Poate cel mai mare dintre toate, Sir Bobby. Acest lucru este atât trist, cât și profund îngrijorător. ”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Fostul fotbalist Bobby Charlton, legendă a clubului Manchester United, suferă de demenţă