Antena Meniu Search
x

Franța intră în stare de urgență din 17 octombrie, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19

Franța va declara starea de urgență, a anunțat miercuri guvernul de la Paris. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri înregistrate zilnic de Covid-19.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.10.2020, 20:43

Stare de urgență în Franța
Starea de urgență va fi reintrodusă în Franța, după creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus - DPA Images / Michael Kappeler via Hepta
  • Starea de urgență va fi reintrodusă în Franța
  • Guvernul francez invocă un dezastru sanitar

"Epidemia COVID-19 constituie un dezastru sanitar care pune în pericol, prin natura și gravitatea sa, sănătatea populației", a declarat guvernul într-un comunicat citat de Reuters.

Creșterea exactă a noilor cazuri de coronavirus va fi anunțată în curând, în timp ce președintele francez Emmanuel Macron urmează să se adreseze națiunii mai târziu, în această seară.

12.993 de cazuri au fost depistate între luni şi marţi în Franţa, 117 persoane au murit de Covid (dintre care 84 în spital) şi rata testelor pozitive a ajuns la 12%. În prezent, 8.949 de persoane sunt spitalizate şi 1.700 sunt la terapie intensivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Franța intră în stare de urgență din 17 octombrie, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19