Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea explică de ce nu l-a învins pe Nicușor Dan: "Nu am fost aleasă, pentru că eu am luptat singură" (Video)

Primarul Capitalei Gabriela Firea, care a pierdut în faţa lui Nicuşor Dan cursa pentru un nou mandat, a declarat marţi că atât ea, cât şi colegii săi de la sectoare, au fost afectaţi de campania negativă şi total mincinoasă din online.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.09.2020, 12:13

Gabriela Firea, declarații la sediul PSD din București
Gabriela Firea: Campania negativă şi total mincinoasă din online ne-a afectat pe mine şi pe colegii de la sectoare - Observator
  • Primarul Capitalei a declarat, marți, la sediul central al PSD, că împotriva sa a fost dusă o campanie murdară.
  • Gabriela Firea: Trebuie să avem demnitate și când câștigăm și când pierdem.

"Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Este un scor onorabil și PSD este principala forță politică din București. Nu am de ce să îmi dau demisia, nici din conducerea PSD București și nici din conducerea națională. 

În condițiile date, cu Guvernul și președintele împotriva noastră, singură împotriva tuturor, am obținut un rezultat foarte bun. De ce nu am mai avut înca 4 - 5 procente în plus, să-l înving pe principalul competitor? Campania de defăimare din online și-a spus cuvântul. Ceea ce s-a întâmplat a fost peste puterile mele", a declarat Gabriela Firea la sediul central al PSD, unde are loc o ședință a conducerii partidului.

"Campania negativă şi total mincinoasă din online ne-a afectat pe mine şi pe colegii de la sectoare", a continuat Firea, precizând că nu are ce să le reproşeze acestora în legătură cu rezultatul alegerilor din Capitală.

"Eu nu le-am reproșat colegilor din PSD absolut nimic. Eu nu m-am delimitat de PSD, am muncit, am fost pe teren. Acum că am pierdut este eșecul meu. Da, eu mi-l asum, nu este nicio problemă. Trebuie să avem demnitate și când câștigăm și când pierdem. Nu am fost aleasă, pentru că eu am luptat singură", a mai spus Gabriela Firea.

Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei, a obţinut 42.78 % din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, Gabriela Firea, are un scor de 37.99%, potrivit datelor provizorii după numărarea a 98,7% din voturi.

Acum 4 ani, Gabriel Firea a castigat alegerile cu 246.553 voturi, care reprezentau 42.97%., însă atunci, prezenţa la vot a fost de 33.23% - 595.822 alegători la urne, cu 75.921 mai puţini decât s-au prezentat anul acesta.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Alegeri locale 2020 » Gabriela Firea explică de ce nu l-a învins pe Nicușor Dan: "Nu am fost aleasă, pentru că eu am luptat singură" (Video)