Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, gafă la primirea premierul Croaţiei la Palatul Victoria. Şeful Executivului de la Zagreb a corectat-o

Gafă de protocol la primirea premierului Croaţiei, Andrej Plenkovic, la Palatul Victoria, de către premierul Viorica.

Viorica Dăncilă, gafă la primirea premierul Croaţiei la Palatul Victoria
Viorica Dăncilă, gafă la primirea premierul Croaţiei la Palatul Victoria - Gov.ro

Gafă de protocol la primirea premierului Croaţiei, Andrej Plenkovic, la Palatul Victoria, de către premierul Viorica.

Au fost intonate imnurile celor două state şi a fost trecută în revistă garda militară de onoare. În timpul ceremoniei a avut loc o eroare de protocol, Viorica Dăncilă învitându-l pe Andrej Plenkovic să treacă în revistă garda de onoare înainte de a fi intonate imnurile celor două ţări, iar premierul croat a oprit-o pe Dăncilă pentru a asculta intonarea imnurilor.

La ora 9.30, cei doi premieri vor susţine o declaraţie de presă comună.

"Vizita oficialului croat are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE. Scopul principal al întrevederii îl reprezintă consolidarea cooperării la nivel politic şi economic şi identificarea de noi arii de cooperare la nivel sectorial. Vizita prim-ministrului croat se înscrie în dorinţa de consolidare şi diversificare a cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei regionale şi europene", spune Guvernul într-un comunicat de presă.

În cadrul vizitei în România, premierul croat va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis lşi, de asemenea, va avea o întrevedere şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Parlament.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă, gafă la primirea premierul Croaţiei la Palatul Victoria. Şeful Executivului de la Zagreb a corectat-o