Antena Meniu Search
x

Gigi Becali, primul enoriaş care a intrat în altarul Catedralei. Omul de afaceri a donat 2 milioane de euro pentru lăcaşul de cult (Video)

Gigi Becali este primul enoriaş care a intrat în altarul Catedralei Mântuirii Neamului. Omul de afaceri a donat 2 milioane de euro pentru construcţia lăcaşului de cult.

Patronul FCSB nu a lipsit, astăzi, de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului
Gigi Becali, primul enoriaş care a intrat în altarul Catedralei. Omul de afaceri a donat 2 milioane de euro pentru lăcaşul de cult - Observator.tv

Gigi Becali este primul enoriaş care a intrat în altarul Catedralei Mântuirii Neamului. Omul de afaceri a donat 2 milioane de euro pentru construcţia lăcaşului de cult.

Patronul FCSB nu a lipsit, astăzi, de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. 

Gigi Becali a declarat, înaintea ceremoniei de sfinţire a edificiului, că a donat nu mai puţin de 2 milioane de euro pentru construcţia Catedralei şi donaţiile vor continua.

"Nu a făcut nimeni nimic în Centenar. S-a făcut această Catedrală. E cea mai mare realizarea a României din ultima sută de ani. Am dat şi eu 2 milioane de euro la început, când nici măcar nu era făcut proiectul", a declarat Gigi Becali.

Pe acelaşi subiect

Zeci de mii de credincioşi la sfinţirea Catedralei

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au oficiat, astăzi, slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

La finalul acesteia, a fost citit Actul de sfinţire.

La ora 9.00 a început Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale, iar la sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire. La eveniment participă mii de credincioşi, dar şi oficialităţi. 

În timp ce enoriaşii urmăresc ceremonia de pe esplanada din faţa Catedralei, pe ecrane uriaşe amplasate în afara lăcaşului de cult, cei 2.000 de oficiali sunt în interiorul Catedralei. 

Liturghia va începe la ora 10.30 şi va avea loc în interiorul Catedralei Naţionale.

La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Altar.

Toţi credincioşii pelerini ortodocşi prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât duminică, după ceremonia de sfinţire şi după Liturghie, cât şi în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfinţirii”), având posibilitatea să se închine în Altar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Gigi Becali, primul enoriaş care a intrat în altarul Catedralei. Omul de afaceri a donat 2 milioane de euro pentru lăcaşul de cult (Video)