Antena Meniu Search
x

Grădina Zoologică din Copenhaga a ucis trei lupi ca să transforme spațiul ocupat în loc de joacă pentru copii

Trei lupi au fost uciși la Grădina Zoologică din Copenhaga pentru a face loc unei „zone noi și moderne” ce va servi în viitor unei zone deschise pentru elefanți și antilope.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.10.2020, 11:43

Grădina Zoologică din Copenhaga a ucis trei lupi care încurcau planurile de modernizare
Grădina Zoologică din Copenhaga a ucis trei lupi care încurcau planurile de modernizare - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Spațiul dedicat celor trei lupi masculi va servi temporar ca loc de joacă pentru copii.
  • Grădina Zoologică din Copenhaga nu e la prima decizie de acest fel, anul trecut fiind ucis un rinocer alb de 23 de ani care avea o problemă medicală.

Personalul de la grădina zoologică din capitala Danemarcei a declarat că cei trei lupi masculi, care au fost ținuți în incintă încă din anii 1980, au fost uciși pentru că spațiul nu mai îndeplinea cerințele actuale pentru bunăstarea animalelor.

Incinta lupilor va servi temporar ca loc de joacă pentru copii, după care va deveni parte a zonei deschise pentru elefanți și antilope. 

Directorul tehnic al grădinii zoologice, Mads Frost Bertelsen, a declarat că decizia uciderii celor trei lupi a fost luată din necesitatea de a moderniza spațiul. 

”Verificăm în permanență facilitățile, atât din considerente pentru bunăstarea animalelor, cât și din perspectiva experienței oaspeților. Incinta lupilor avea 40 de ani și nu mai îndeplinea cerințele din zilele noastre. Prin urmare, instalația a trebuit să fie închisă, astfel încât să putem crea o zonă nouă și mai modernă. Din moment ce nu am avut unde să-i relocăm pe cei trei lupi masculi, am fost nevoiți să-i omorâm”, a spus Mads Frost Bertelsen, potrivit Daily Mail.

Reprezentanții grădinii zoologice au mai spus că și urșii bruni vor dispărea din selecția lor de animale pentru a crea mai mult spațiu pentru urșii polari, mult mai populari în rândul vizitatorilor.

Incidentul referitor la cei trei lupi vine la doar un an după ce un rinocer alb de 23 de ani, numit Kurt, a fost ucis la Grădina Zoologică din Copenhaga „pentru propria sa bunăstare”, după ce a pierdut peste 350 de kilograme în trei săptămâni.

Se crede că animalul suferea de o afecțiune a pielii numită dermatită nectolitică superficială, care a atacat în principal fața, gura și nările rinocerului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Grădina Zoologică din Copenhaga a ucis trei lupi ca să transforme spațiul ocupat în loc de joacă pentru copii