Antena Meniu Search
x

Calvarul prin care a trecut o gravidă din Argeș din cauza unui rezultat fals-pozitiv la testul COVID-19: „M-a marcat pe viață!”

O tânără mamă din Topoloveni, care a primit cu câteva zile înainte să nască un rezultat fals-pozitiv la testul COVID-19, a scris un mesaj pe Facebook în care descrie calvarul prin care a trecut din această cauză.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.07.2020, 11:47

Calvarul prin care a trecut o gravidă din Argeș din cauza unui rezultat fals-pozitiv la testul COVID-19
Calvarul prin care a trecut o gravidă din Argeș din cauza unui rezultat fals-pozitiv la testul COVID-19 - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Din cauza testului fals-pozitiv la COVID-19, femeia a fost transferată la Câmpulung, unde a început coșmarul ei.
  • Mămica spune că a insistat să repete testul, însă nu i s-a permis lucru fiindcă procedura spune că trebuie repetat peste 8 zile

Mihaela Florina povestește că a ajuns la spitalul din Mioveni cu contracții, iar după consultație medicul a decis să o interneze, pentru ca apoi să-i facă operația de cezariană. 

Înainte de internare, însă, i-a fost efactuat testul pentru coronavirus, așa cum cere procedura. Iar testul a fost pozitiv, spre disperarea femeii.

”Înainte de internarea propriu zisa sunt dusă sa mi se ia exudatul pentru depistarea covidului... a doua zi duminica după amiaza îmi vine rezultatul: Pozitiv. Șoc, groază și disperare. Ma suna doctorul meu și imi spune să stau liniștită că o să fiu transferată la Câmpulung, că acolo este maternitate pentru gravidele cu covid si o sa fiu tratată foarte bine... Va dati seama cum a picat această veste! Am părintii bolnavi, socrul la fel, străbunica de 80 ani pe care nu aș fi vrut să îi îmbolnăvesc. Ma gandeam la bebeluș că daca nasc la Câmpulung nici măcar să îl vad nu mă lasă, avea sa il trimita la Mioveni sau la Pitesti iar eu să îl iau când ies negativă”, scrie Mihaela.

Mămica spune că a insistat să repete testul, însă nu i s-a permis lucru fiindcă procedura spune că trebuie repetat peste 8 zile. “Voiam să îl plătesc doar să mi-l facă  mai repede, dar nu a fost chip să mă lase, așa că am fost transferată la Câmpulung”.

Femeia descrie condiițiile în care a fost internată la Câmpulung: „Cand am ajuns acolo a inceput disperarea mea, horror. Era exact ca intr-un lagăr. M-au băgat într-o cameră mizeră, am plâns încontinuu, mi se părea că trăiesc un coșmar și așteptam să mă trezesc. Am fost lăsată acolo fără alte întrebări, fără să vină să vorbească cineva cu mine despre ce se va întâmpla mai departe, în condițiile în care eu a doua zi urma să nasc… asistentele nu veneau decât dimineața și seara să îmi monitorizeze bebele, iar când întrebam de doctor ceva îmi răspundeau că o să vină și la mine”.

Salvarea a venit după trei zile, când medicul de la Mioveni a anunțat-o că îi poate fi repetat testul. Iar rezultatul indicat de această dată a fost unul negativ. Chiar și după ce a primit acest rezultat, asistentele insistau să îi dea tratament pentru coronavirus. 

“Pentru ce să iau pastile dacă nu am simptome? Pentru ce? La care asistenta: nu e problemă, rău nu îți fac”, spune tânăra.

“Mă trezesc cu telefon de la DSP ca să ia în evidență contactii mei directi, îi spun că stau cu sotul, fata și mama și merg des la socrii.. el spune “nu mă interesează decât de soț și copil”. Păi și ceilalti nu sunt contacți direcți? În fine, măcar au scapat ei… și îmi vine în minte să îl întreb dacă e normal să mi se dea tratament pt COVID dacă eu nu am simptome, iar raspunsul lui a fost : Cum, doamnă, să vi se dea tratament? V-a dat doctorul tratament pt COVID? Doamnă, să refuzați tratamentul că nu e normal!”, mai povestește ea.

Explicația medicilor pentru întreaga situație a fost că „undeva s-a produs o greșeală”.

”După toate astea îmi iese și celălalt test negativ, iar replica unui doctor a fost că undeva s-a produs o greșeală. Multumesc lui Dumnezeu că bebelina mea a stat cuminte în burtica că aia îmi lipsea să nasc în cocina aia. Așa ceva nu mă gândeam să trăiesc vreodată. Pur și simplu m-a marcat pe viață și vă spun sigur că nu sunt singura, încă o fata venită tot de la Mioveni a fost pozitivă, iar mai apoi miraculos negativa, iar alte 2 fete care erau în alt salon au ieșit negativ plus fără simptome… despre ce vorbim? Am ajuns să ne batem joc de viața unor tinere și a unor bebeluși? Pentru ce? Pentru bani?”, a mai scris tânăra mamă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Calvarul prin care a trecut o gravidă din Argeș din cauza unui rezultat fals-pozitiv la testul COVID-19: „M-a marcat pe viață!”