Antena Meniu Search
x

Hackerul de 17 ani care ar fi spart conturile de Twitter ale lui Obama, Elon Musk sau Kim Kardashian a fost arestat

Un tânăr de 17 ani din Florida, Statele Unite, a fost arestat după ce zeci de conturi de Twitter au fost sparte. Anchetatorii americani cred că adolescentul a orchestrat unul dintre cele mai mai atacuri ale unor conturi de social media din istorie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 31.07.2020, 23:56

Hackerul de 17 ani care ar fi spart conturile de Twitter ale lui Obama, Elon Musk sau Kim Kardashian a fost arestat
Zeci de conturi de Twitter au fost compromise pentru scurt timp - Profimedia Images / Daily Mail
  • 100.000 de dolari au fost strânși după spargerea conturilor
  • Hackerii cereau donații în moneda virtuală Bitcoin

Graham Ivan Clark a fost arestat în cursul zilei de vineri după ce o investigație la nivel federal a dus la concluzia că ar fi spart conturi de Twitter ale unor persoane extrem de influente, printre care fostul președinte al SUA, Barack Obama, actualul candidat democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, Joe Biden, celebra Kim Kardashian sau cunoscutul antreprenor Elon Musk. 

Nu mai puțin de 30 de acuzații au fost formulate de anchetatori, după seria de conturi sparte pe care s-au publicat anunțuri prin care utilizatorii Twitter erau îndemnați să facă donații în moneda virtuală Bitcoin.

Potrivit Daily Mail, conturile au fost sparte pe data de 15 iulie, iar în urma postărilor Graham Ivan Clark a obținut o sumă de 100.000 de dolari, în Bitcoin.

Deși investigația a fost la nivel federal, condusă de FBI, tânărul va fi judecat local, deoarece Florida permite ca minorii să fie anchetați ca adulții în anumite cazuri de fraudă financiară.

Conform sursei citate, anumiți angajați ai Twitter ar fi fost manipulați să ofere informații despre conturile ce au fost ulterior atacate, 130 la număr. Pentru 45 dintre acestea, hackerii au putut șterge parolele și să posteze mesaje. 

Administratorii Twitter au blocat, între timp, conturile afectate și au îndepărtat mesajele postate de hackeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Hackerul de 17 ani care ar fi spart conturile de Twitter ale lui Obama, Elon Musk sau Kim Kardashian a fost arestat