Antena Meniu Search
x

Hans Kluge, OMS Europa: Carantina poate fi evitată dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție

Carantina poate fi evitată dacă oamenii ar respecta măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cum ar fi cea privind purtarea măștilor de protecție în spațiul public, anunță directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Hans Kluge.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.11.2020, 09:58

Hans Kluge, OMS Europa: Carantina poate fi evitată dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție
Hans Kluge, OMS Europa: Carantina poate fi evitată dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție - Sergei Fadeichev/TASS via Profimedia
  • Daca 95% dintre oameni ar purta masca, în loc de 60%, cât poartă în prezent, "nu ar fi nevoie de carantină", spune Hans Kluge.
  • Sute de milioane de oameni trăiesc în carantină în acest moment, iar această măsura presupune un efort economic uriaș din partea statelor.

Potrivit oficialului OMS, carantina ar trebuie sa fie ”ultima soluție” la care apelează guvernele pentru a ține sub control situația epidemiologică și îndeamnă cetățenii statelor europene să respecte indicațiile pentru a preveni creșterea numarului de infectări, scrie CNN.

Daca 95% dintre oameni ar purta masca, în loc de 60%, cât poartă în prezent, "nu ar fi nevoie de carantină", spune Hans Kluge.

Cu toate acestea, oficialul OMS a adaugat ca purtarea mastii nu este unica soluție pentru prevenirea infectărilor și că e nevoie de respectarea celorlalte măsuri de prevenire.

"Daca fiecare își face partea sa de responsabilitate, carantina poate fi evitată", a declarat Kluge.

Sute de milioane de oameni trăiesc în carantină în acest moment, iar această măsura presupune un efort economic uriaș din partea statului, ce va duce la pierderi de locuri de munca, perturbarea serviciilor de sănătate și provoacă daune colaterale în ceea ce privește alte afecțiuni de natură medicală. 

Hans Kluge a mai vorbit, într-un discurs ținut la Copenhaga, despre "impactul negativ" în cazul ridicării bruște a restricțiilor, spunând ca restricțiile ar trebui relaxate treptat. 

Țările europene se confruntă în continuare cu rate ridicate de infecție și deces, Italia înregistrând 753 de decese miercuri, cel mai mare număr zilnic de la primul val. Polonia a raportat un număr record de decese pentru a doua zi consecutivă joi, cu 637 de persoane înregistrate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Hans Kluge, OMS Europa: Carantina poate fi evitată dacă 95% dintre oameni ar purta mască de protecție