Antena Meniu Search
x

Patronul italian care a împuşcat mortal un hoţ român, achitat de instanţa din Peninsulă

Mario Cattaneo, proprietarul unui local din Casaletto Lodigiano, provincia Lodi, Italia, a împuşcat mortal un hoţ român şi a fost achitat de instanţa din Peninsulă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.01.2020, 09:40

Patronul italian a fost susţinut inclusiv de ministrul de Interne italian
Cattaneo, patronul italian, arată rănile căpătate după bătaia cu hoţii români - La Repubblica

Mario Cattaneo, proprietarul unui local din Casaletto Lodigiano, provincia Lodi, Italia, a împuşcat mortal un hoţ român şi a fost achitat de instanţa din Peninsulă.

Întreaga poveste s-a petrecut în martie 2017, când Petre, un român de 32 de ani, şi alţi doi conaţionali au pătruns în localul deţinut de Cattaneo pentru a fura bani şi bunuri.

Conform La Repubblica, patronul italian şi fiul acesteia au coborât pentru a se vedea ce se întâmplă, Cattaneo având asupra lui şi o puşcă deţinută legal.

Între cei cinci a izbucnit un conflict, iar în vâltoarea incidentului s-a tras un foc de armă care l-a nimerit pe Petre.

Cei doi italieni i-au pus pe români pe fugă, iar unul dintre hoţi a chemat ambulanţa, văzând că Petre sângerează.

Petre a mai avut puterea să sară un gard, însă s-a prăbuşit într-o baltă de sânge la aproximativ 100 de metri de locul în care a fost împuşcat.

Medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru românul de 32 de ani.

A urmat o întreagă poveste cu sprijinul oferit de înalţi demnitari politici lui Mario Cattaneo.

Mai mulţi primari din zonă au organizat un marş pentru susţinerea afaceristului şi împotriva infractorilor.

Inclusiv formaţiunea politică a lui Matteo Salvini, fost ministru de Interne al Italiei, a decis să-l susţină pe Cattaneo, iar consiliul regional din Lombardia a strâns 30.000 de euro pentru procesul afaceristului.

Acuzat iniţial de omor cu premeditare, Cattaneo a fost judecat în cele din urmă pentru "exces de legitimă apărare", iar ultimul termen din proces, desfăşurat vineri, a fost extrem de tensionat.

S-au expus mai multe variante în legătură cu ce s-a întâmplat în ziua respectivă. Inclusiv posibilitatea ca Mario Cattaneo să nici nu-l fi împuşcat pe Petre, ci arma să se fi declanşat accidental după ce un alt hoţ ar fi tras de ea pentru a încerca să-l dezarmeze pe patronul localului.

În cele din urmă, magistraţii au decis să-l achite pe Mario Cattaneo, care a primit verdictul cu lacrimi în ochi şi s-a prăbuşit pe scaun.

Afaceristul italian a precizat că "m-am simţit ca în faţa unui pluton de execuţie. Probabil îmi va fi greu să mă ridic din acest scaun şi să iau cina diseară, atât de tensionat am fost şi sunt".

Matteo Salvini a primit cu bucurie verdictul şi a pus achitarea lui Cattaneo pe seama unei noi legi lansate de el şi care oferă posibilitatea ca proprietarii de locuinţe, afaceri sau alte bunuri mobile şi imobile să şi le poată apăra sub orice formă.

Specialiştii sunt însă sceptici în legătură cu posibilitatea ca noua lege a lui Salvini să-l fi apărat pe Cattaneo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Patronul italian care a împuşcat mortal un hoţ român, achitat de instanţa din Peninsulă