Antena Meniu Search
x

Ți s-a STRICAT CALCULATORUL sau LAPTOPUL? Lista CELOR MAI BUNE SFATURI într-o asemenea situație

Problemele cu calculatorul ne tocă nervii, dar pentru orice există remedii

Problemele cu calculatorul ne tocă nervii! Dacă ai dureri de măsea sau ai dureri după operație la dinți și ai probleme cu calculatorul, poți crede că existența ta a devenit un adevărat calvar!

Un specialist în informatică și în psihologie, Raul Ștefan Ambruș, a oferit câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci față celor mai complicate probleme cu calculatorul.

„Pentru un bărbat, cel mai greu e când are probleme cu mașina dar pentru asta există service, să-și dea drumul prea repede, dar nimic mai insuportabil din punct de vedere psihic decât să aibă probleme cu calculatorul. Am făcut un top cu cele mai mari și fatale greșeli pe care le comitem, când suntem puși în situația asta!”, scrie expertul pe o rețea de socializare.

1. Ne lăsăm copleșiți de frustrare și neputință.

“- Ei NU SE POATE! Fix acum nu merge ? Am documente importante acolo.”

2. FURIA! Temperatura corpului crește instantaneu, inima bate neregulat și nu avem idee cât de obosiți ne lăsăm, creierul funcționând pe jumătate adormit.

3. Formatarea hardului! E mai simplu să ștergi cu buretele totul și să o iei de la capăt! Formatarea hardului fie și parțială, e o măsură extraordinară, ce ar trebui folosită strict în cazuri de urgență, cum ar fi compromiterea totală a securității calculatorului sau când s-a încercat absolut toate soluțiile tehnice posibile. Nu e de mirare că în câteva luni, problema va reapărea, de data asta pe un calculator mai vulnerabil.

4. Încercând a rezolva problema:

– E virus, instalez antivirus! Degeaba! Până ți -ai dat seama, poți avea informații și documente compromise sau chiar pierdute.

– E o problemă cu calculatorul! Îl desfac și îl reasamblez! Îmi pare rău, dar trebuie să fii tare îndemânatic să faci asta și tot s-ar putea să nu remedieze situația.

Sfaturi:

1. Fii odihnit când încerci să repari calculatorul! Sigur! Ești frustrat și nervos și nedreptățit, dar problema nu va dispărea! Ești în criză de timp? Anunță-ți superiorul și cere o extensie a termenului limită specificând exact și sincer această problemă. Dacă nu ești în criză de timp și ești doar dependent de calculator, ca mulți alții, părăsește camera, mănâncă, bea și fii odihnit!

2. Informează-te! Cărți sunt peste tot! Poate ai net pe mobil! Dar să  zicem că n-ai! Când ești calm și vrei să te apuci, găsește toate notițele pe care le-ai luat la informatică sau fă rost de soluții la problema ta într-o carte!

3 . Rămâi concentrat și calm! Orice mesaj de eroare, citește-l, recitește-l și nu ar strica să îți iei notițe!

4 . Nu fă asta de unul singur! Cheamă-ți o cunoștință un prieten fie chiar unul care nu se pricepe deloc dar are încredere în tine! Vei avea nevoie de energie pozitivă sau de cineva care să-ți tragă două dacă ești nervos.

5 . În fine, când trebuie să lucrezi la calculator, fă-ți o ciornă în care notezi absolut tot ce cuprinde lucrul pe calculator. Problemele cu calculatorul vor apărea, chiar când nu te aștepți! Așa se întâmplă de obicei!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Ți s-a STRICAT CALCULATORUL sau LAPTOPUL? Lista CELOR MAI BUNE SFATURI într-o asemenea situație