Antena Meniu Search
x

IGSU, peste 8.000 de intervenţii de urgenţă în vacanţa de Paşte şi 1 mai

Dacă cei mai mulţi dintre noi au prins măcar câteva zile de distracţie în vacanţa de Paşte şi 1 mai, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost la datorie şi au muncit din greu, având un total de peste 8.000 de intervenţii de urgenţă în şase zile.

de Redactia Observator

la 02.05.2019, 16:41

Peste 5.000 de pompieri au fost la datorie în vacanţa de Paşte şi 1 mai
Pompierii au intervenit inclusiv pentru a salva bunuri din casele afectate de inundaţii - Facebook/IGSU

Dacă cei mai mulţi dintre noi au prins măcar câteva zile de distracţie în vacanţa de Paşte şi 1 mai, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost la datorie şi au muncit din greu, având un total de peste 8.000 de intervenţii de urgenţă în şase zile, respectiv în perioada 26 aprilie - 1 mai, inclusiv.

Şefii IGSU au dat publicităţii joi bilanţul înregistrat de instituţie în perioada amintită.

IGSU, 6.547 de persoane asistate medical în vacanţa de Paşte şi 1 mai

Au fost la datorie peste 5.100 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice. S-a intervenit pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. 

Răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat prin intermediul celor peste 700 de echipaje SMURD, dintre care 280 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuți), 44 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 15 motociclete de prim ajutor și 325 autospeciale pentru descarcerare și alte urgențe.

S-a intervenit pentru stingerea a 396 de incendii, au fost, însă, şi 6.527 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical, 35 de intervenţii pentru descarcerarea unor victime şi sute de misiuni pentru protecţia comunităţilor.

6.547 de persoane au fost asistate medical în cele şase zile, iar 118 persoane au fost salvate din medii ostile vieţii, incendii sau accidente.

IGSU, 224 de lăcaşe de cult verificat în vacanţa de Paşte şi 1 mai

Unui număr de 31 de persoane li s-a făcut rău când participau la Slujba de Înviere. Au primit ajutor medical pe loc, iar 24 dintre victime au fost transportate la spital.

224 de lăcaşe de cult şi spaţii destinate cazării persoanelor au fost verificate. S-a avut în vedere ca acestea să fie dotate cu stingătoare de incendiu, să asigure utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi să menţină libere calea de evacuare şi calea de acces pentru autospecialele de intervenţie.

Graţie înlăturării neregulilor, la aceste clădiri nu s-au înregistrat incendii în perioada amintită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » IGSU, peste 8.000 de intervenţii de urgenţă în vacanţa de Paşte şi 1 mai