Antena Meniu Search
x

IMAGINILE care te vor impresiona până la lacrimi. El este "Băiatul din ambulanţă", noul simbol al victimelor războiului (VIDEO)

Este plin de sânge pe faţă, acoperit cu praf din cap până în picioare, însă nu are nicio reacţie, nu plânge, nu strigă, aproape că nu se mişcă. Este “băiatul din ambulanţă”, noua imagine a conflictului din Siria.

Este plin de sânge pe faţă, acoperit cu praf din cap până în picioare, însă nu are nicio reacţie, nu plânge, nu strigă, aproape că nu se mişcă. Este “băiatul din ambulanţă”, noua imagine a conflictului din Siria.

Fotografiile şi imaginile video surprinse cu acest copil, salvat din dărâmăturile unei clădiri după un atac aerian asupra oraşului Alep au făcut înconjurul internetului şi au impresionat o lume întreagă.

Imaginile cu victimele nevinovate ale războiului din Siria reprezintă subiecte de ştiri de mulţi ani deja. În aceste imagini se vede cum băiatul, despre care se ştie că are cinci ani, este luat în brațe de un bărbat care îl duce în ambulanță, unde îl așează pe un scaun.

Este tăcut şi în stare de şoc.

Are fruntea şi faţa acoperită de sânge. La un moment dat, el își duce mâna în dreptul rănii, se uită la palma acoperită de sânge, iar apoi se șterge pe scaun.

Nu scoate niciun sunet, nu plânge, nu arată că ar urma să plângă.

Toate astea se petrec în doar 37 de secunde dintr-un filmuleţ făcut public de centrul media din Alep cu urmările unui atac aerian asupra oraşului sirian, care este scena ororilor războiului de mai bune de cinci ani, exact vârsta băiatului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Numele lui este Omran Daqneesh şi s-a numărat printre cei cinci copii răniți. Potrivit presei, Omran a fost tratat chiar în acea noapte și a fost externat mai târziu. Alți 12 copii, toți cu vârste sub 15 ani, au ajuns la spital în aceeași zi.

Luptele pentru controlul orașului Alep s-au intensificat în ultimele săptămâni, după ce rebelii au cucerit mai mult teren. Rusia a intervenit în sprijinul președintelui sirian Bashar Al-Assad și a efectuat raiduri aeriene asupra orașului.

Înregistrarea apare la numai câteva zile după ce un grup de doctori i-au trimis preşedintelui Barack Obama o scrisoare prin care îi cere să-i ajute pe civilii afectaţi de acest conflict military. “Nu avem nevoie de lacrimi, de simpatie sau de rugi. Avem nevoie de o acţiune din partea dumneavoastră”, se arată în scrisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » IMAGINILE care te vor impresiona până la lacrimi. El este "Băiatul din ambulanţă", noul simbol al victimelor războiului (VIDEO)