Antena Meniu Search
x

Patronul brutăriei care a angajat muncitori din Sri Lanka spune că cei doi nu pleacă nicăieri. Localnicii fac petiţie

Câteva sute de localnici au venit la Căminul Cultural din Ditrău, judeţul Harghita, în cadrul unei adunări populare, pentru a discuta angajarea la o brutărie din comună a doi cetăţeni care au venit din Sri Lanka să îşi construiască o viaţă în România.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.02.2020, 15:32

Adunare populară la Ditrău
Cei doi imigranţi angajaţi la brutărie nu pleacă nicăieri, a anunţat patronul brutăriei - foto Gyergyó Tv - captura Facebook

Câteva sute de localnici au venit la Căminul Cultural din Ditrău, judeţul Harghita, în cadrul unei adunări populare, pentru a discuta angajarea la o brutărie din comună a doi cetăţeni care au venit din Sri Lanka să îşi construiască o viaţă în România.

Localnicii au insistat din nou că nu vor imigranţi la ei în comună, iar primarul chiar şi-a întrerupt discursul, pentru că i-au dat lacrimile la un moment dat. Patronii brutăriei şi-au cerut scuze că nu au informat localnicii că vor angaja imigranţi la brutărie, dar au precizat că cei doi angajaţi nu pleacă nicăieri din fabrică, dar i-au mutat pe cei doi muncitori din producţie, la alte sarcini.

Adunare populară în Ditrău, Harghita, pentru doi imigranţi anagajaţi la brutărie

O adunare populară a avut loc în Ditrău, la care au participat sute de localnici, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia celor doi migranţi care lucrează la brutărie. Localnicii au precizat din nou că nu sunt de acord ca migranţii să lucreze la ei în comună şi au acuzat patronul brutăriei că nu i-a anunţat de intenţiile sale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Patronul brutăriei a trimis o scrisoare, care a fost citită în şedinţă, în care prezintă scuze că nu a anunţat intenţia de a angaja migranţi, dar a precizat anterior că nimeni nu s-a declarat interesat de angajarea la brutărie.

Deşi localnicii au ameninţat că vor face o petiţie împotriva patronului, acesta a precizat că cei doi angajaţi ai săi nu pleacă nicăieri şi nici nu îi va muta din brutărie. Petiţia urmează să fie depusă de localnici la începutul săptămânii viitoare.

În urmă cu câteva zile, sute de localnici au ieşit în stradă, nemulţumiţi că la brutăria din sat muncesc doi sri-lankezi. Patronul se apără şi spune că a încercat să angajeze români, dar nimeni nu a fost interesat.  Piumal şi Mahinda au ajuns la Ditrău acum două săptămâni. Unul are 20 de ani, celălalt 48. Unul catolic, altul budist. 

Totuşi, lumea nu-i vede cu ochi buni. Sute de localnici au creat un grup pe Facebook, numit "Vrem un Ditrău fără migranţi", şi au transmis mesaje precum "ne este frică pentru că vedem ce se întâmplă în zonele în care apar aceşti oameni. Deci, nu este vorba despre cei doi, care sunt acum aici, ci de faptul că vor veni mai mulţi. Şi când se face un grup, apar şi problemele", "se aude ce fac în Germania, Suedia. În altă parte". 

Adunarea populară din Ditrău a fost transmisă în direct, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Patronul brutăriei care a angajat muncitori din Sri Lanka spune că cei doi nu pleacă nicăieri. Localnicii fac petiţie