Antena Meniu Search
x

Incendiile din Grecia, primul raport privind cauzele catastrofei: Un piroman ar fi fost văzut de martori

Incendiile din Grecia, soldate cu moartea a 87 de persoane, au fost provocate de neglijenţă, după ce cel mai probabil un locuitor din zonă a vrut să dea foc unor crengi, dar în două puncte este vorba şi despre foc pus intenţionat, conform unui raport al Departamentului de pompieri.

Intervenţia pompierilor și voluntarilor la incendiile din Grecia
Pompierii și voluntarii au încercat să stingă incendiile din Grecia care au izbucnit pe terenul împădurit din orașul Penteli, de lângă Atena, în 23 iulie 2018 - Abaca Press via Hepta

Incendiile din Grecia, soldate cu moartea a 87 de persoane, au fost provocate de neglijenţă, după ce cel mai probabil un locuitor din zonă a vrut să dea foc unor crengi, dar în două puncte este vorba şi despre foc pus intenţionat, conform unui raport al Departamentului de pompieri, citat de ekathimerini.com.

Deşi oficiali ai guvernului din Grecia au afirmat că în spatele incendiilor de vegetaţie s-ar putea afla piromani, o investigaţie a departamentului de incendiere al Pompierilor Eleni (DAEE) a concluzionat că într-un caz neglijenţa este cauza incendiilor, scrie ekathimerini.com

DAEE a informat că investigaţia sa în Daou Pendeli, unde a început incendiul, arată că cel mai probabil a început din cauza unei singure persoane, un rezident, care a aprins un foc pentru a arde lemne şi crengi. Conform unei surse, autorităţile cunosc identitatea persoanei.

De asemenea, aceeaşi sursă a afirmat că suspectul a încercat să ascundă dovezile şi a acoperit zona pe care a ars-o, cu pietre, folosind apoi cantităţi mari de apă pentru a înlătura rămăşiţele de lemn şi crengi.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, investigaţia a arătat că două incendii separate care au început luni noaptea pe o stradă rurală ar fi fost cauzate de un piroman. Martorii ar fi declarat că au văzut un individ care ar fi declanşat cele două incendii.

Ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat anterior că una dintre cauzele incendiilor violente este construirea ilegală a imobilelor. El a afirmat că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal şi, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate.

De asemenea, prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, a declarat că există informaţii care arată că focul a fost provocat.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Incendiile din Grecia, primul raport privind cauzele catastrofei: Un piroman ar fi fost văzut de martori