Antena Meniu Search
x

Instructori auto din Giurgiu, reținuți pentru trafic de influență și fals în înscrisuri

Doi instructori auto din Giurgiu au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și fals în înscrisuri, în timp ce un al treilea instructor auto ar urma să fie cercetat penal în stare de libertate.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.11.2020, 08:42

Doi dintre instructorii auto implicați în acest caz ar putea fi arestați preventiv pentru 30 de zile
Instructorii auto ar fi comis infracțiunile în perioada 2018-2019 - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Doi instructori au fost reținuți, iar un al treilea este cercetat în stare de libertate.
  • Alte cinci persoane sunt cercetate penal în acest caz.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Cei trei instructori auto implicați în acest caz provin de la două școli de șoferi diferite, unul dintre ei fiind chiar directorul școlii respective.

Conform reprezentanților Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cei trei instructori auto sunt bănuiți că "în perioada 2018-2019, au pretins și primit sume de bani de la candidați ai celor două școli de șoferi pentru obținerea permisului de conducere. Totodată, ar fi pretins și primit bani de la terțe persoane, pretinzând că ar putea interveni pe lângă funcționarii din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Giurgiu, în vederea programării acestora în regim de urgență și/sau promovarea probei practice în mod fraudulos, precum și pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule. De asemenea, în unele situații, cei trei suspecți au pretins și primit sume de bani de la candidați pentru a le obține, în mod fictiv, fără a fi consultați, fișele medicale necesare pentru înscrierea la examenul pentru obținerea permisului de conducere sau pentru preschimbarea acestuia".

Dosarul penal a fost demarat după o autosesizare din oficiu a reprezentanților Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu.

Alte cinci persoane implicate în acest caz sunt cercetate pentru infracțiuni de corupție, fals și uz de fals.

Cei doi instructori auto reținuți pentru 24 de ore urmează ar urma să fie propuși pentru arestare preventivă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Instructori auto din Giurgiu, reținuți pentru trafic de influență și fals în înscrisuri