Antena Meniu Search
x

Întârzieri şi ZBORURI ANULATE pe Aeroportul Otopeni. Trei curse spre Istanbul, Moscova şi Milano nu vor mai decola

Trei curse spre Istanbul, Moscova şi Milano care trebuiau să decoleze duminică de pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti Otopeni au fost anulate

Trei curse spre Istanbul, Moscova şi Milano care trebuiau să decoleze duminică de pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti Otopeni au fost anulate, iar unele aeronave au întârzieri la decolare între 30 de minute şi două ore, din cauza operaţiunilor de degivrare.

Două curse către Istanbul şi Moscova au fost anulate duminică, din cauza vremii, pasagerii urmând să fie îmbarcaţi pe alte zboruri cu aceleaşi destinaţii. De asemenea, tot duminică a fost anulat un zbor spre Milano.

Unele curse aeriene pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol, îngreunate de vreme, punctual unele întârzieri ajungând la două ore.

"Pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilajele proprii pentru deszăpezirea pistelor, platformelor şi căilor de rulare, care sunt închise periodic pentru îndepărtarea zăpezii. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene", a precizat CNAB.

Informaţii despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

În a doua parte a zilei de duminică, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, se arată în avertizarea ANM.

Începând de duminică, ora 18.00, până luni, la aceeaşi oră, codul galben va fi restrâns la 12 judeţe - Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

În estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Întârzieri şi ZBORURI ANULATE pe Aeroportul Otopeni. Trei curse spre Istanbul, Moscova şi Milano nu vor mai decola