Antena Meniu Search
x

Interlop din Iași arestat în operațiunea internațională "Los Blancos", organizată de 10 state | Video

Un interlop ieșean, membru al unei rețele de traficanţi de cocaină de talie mondială, a fost arestat la Iași, în timpul operațiunii Los Blancos. Această acțiune s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state europene, respectiv România, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Ungaria, Spania, Albania, Franţa şi Emiratele Unite.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.09.2020, 17:54

Traficantul a fost prins la Iași
Operațiunea Los Blancos a dus la printerea unui periculos traficant de droguri român - EUROPOLtube
  • Un ieșean, printre cele mai periculoase persoane din Europa
  • El conducea celula din România a rețelei internaționale
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19

Reţeaua respectivă de criminalitate organizată ar fi fost formată din traficanţi de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, precum şi din alte state europene, care ar fi fost implicaţi în distribuţia de cantităţi foarte mari de cocaină prin celule ce ar fi fost situate în diferite ţări europene.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O celulă se afla și pe teritoriul României și era condusă de un interlop ieșean

Pe teritoriul României, operaţiunea Los Blancos a vizat pe unul din membrii acestei reţele de criminalitate organizată, respectiv un bărbat şi a constat în efectuarea a 2 percheziţii domiciliare, la data de 15 septembrie 2020, la adresele persoanei vizate, precum şi în punerea în executare a unui mandat european de arestare pe numele acesteia emis de autorităţile judiciare italiene.

În baza acestui mandat, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei solicitate de autorităţile italiene, iar, la data de 16 septembrie a.c., judecătorii Curţii de Apel Iaşi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la predarea acestuia către autorităţile judiciare italiene.

La activități au participat și poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale al I.P.J. Iaşi şi jandarmi ai I.J.J. Iaşi.

Activitățile au fost organizate în baza unui Ordin European de Anchetă iniţiat de către autorităţile judiciare italiene şi au fost desfăşurate în cadrul operaţiunii internaţionale Los Blancos.

La acțiune au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu EUROJUST, procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Iaşi, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, Centrul de Cooperare Poliţienească și poliţiştii ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului Urmăriri Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Interlop din Iași arestat în operațiunea internațională "Los Blancos", organizată de 10 state | Video