Antena Meniu Search
x

Viteza Internetului din România continuă să uimească: După americani, a venit rândul germanilor să-şi exprime surprinderea

Viteza Internetului din România continuă să-i uimească pe străini. După ce Bernie Sanders, unul dintre candidaţii la nominalizarea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, a declarat că este inacceptabil că Bucureştiul are o viteză mai mare la internet decât majoritatea Statelor Unite, a venit rândul germanilor să-şi exprime surprinderea.

Viteza Internetului din România continuă să-i uimească pe străini. După ce Bernie Sanders, unul dintre candidaţii la nominalizarea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, a declarat că este inacceptabil ca Bucureştiul are o viteză mai mare la internet decât majoritatea Statelor Unite, a venit rândul germanilor să-şi exprime surprinderea.

OpenSignal a publicat recent un studiu din care reiese că Romania excelează nu doar la viteza internetului prin cablu, ci și la viteza și acoperirea rețelelor mobile, în timp ce Germania stă extrem de prost la aceste capitole.

“Studiul ne arată o realitate cruntă. Germania nu are o acoperire bună a rețelei. În ceea ce privește conexiunea 3G, este abia pe locul 73 în lume, fiind devansată de țări precum Afganistan, Bolivia, El Salvador, România, Congo sau Myanmar. Dacă luăm în considerare viteza internetului mobil, suntem pe locul 30, însă ne depășesc țări precum Lituania, Letonia, Estonia, China și iar România”,  scrie maclife.de.

Potrivit acestui studiu efectuat în Germania, România stă mai bine decât multe dintre ţările puternice din lume:

Germania

Acoperire 3G: 73,69%

Viteza medie: 13,42 Mbit/s

Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 62,04%

China

Acoperire 3G: 75,47%

Viteza medie: 17,95 Mbit/s

Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 63,16%

SUA

Acoperire 3G: 91,69%

Viteza medie: 12,34 Mbit/s

Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 53,08%

Franța

Acoperire 3G: 85,24%

Viteza medie: 13,38 Mbit/s

Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 47,54%

Marea Britanie

Acoperire 3G: 84,20%

Viteza medie: 13,70 Mbit/s

Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 60,13%

România

Acoperire 3G: 98,54%

Viteza medie: 41,34 Mbit/s

Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 56,98%

În urmă cu câteva luni, americanul Bernie Sanders a criticat viteza mică la internet din Statele Unite, în special din zonele rurale, comparând-o cu cea din România, care este mult mai mare.

“În ziua de astăzi, oamenii care locuiesc la Bucureşti, în România, au acces mult mai rapid la internet decât majoritatea Statelor Unite. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie să se schimbe”, a scris Sanders pe Twitter.

El a atras atenţia că “accesul la internet de mare viteză nu mai este un lux” şi că este “crucial ca zonele rurale din America să fie conectate” la restul lumii.

Reacţiile nu au întârziat să apară şi mulţi americani au subliniat că România nu este un termen de comparaţie corect pentru Statele Unite.

România se află pe a patra poziţie în clasamentul ţărilor după viteza la internet realizat de institutul Ookla. Mai mult, Bucureşti este oraşul din ţară cu cea mai mare viteză şi se află pe locul 14 în topul centrelor urbane al Ookla.

După aceste afirmaţii, ingineri IT au anunţat că au pus la punct un test nostim pentru testarea vitezei conexiunii online.

Testul, disponibil la adresa “www.berniespeedtest.com”, măsoară viteza de internet a utilizatorului şi o compară cu cea medie din Bucureşti. În funcţie de rezultat, pagina unde poate fi făcut testul afişează mesaje nostime atribuite lui Bernie Sanders. Pentru viteze mari, mesajul este “Este inacceptabil de rapid!” sau “Este mai rapid decât ar fi corect”. Pe de altă parte, pentru conexiuni lente, mesajul afişat este “Ha, ha! Este exact ca în Statele Unite”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Viteza Internetului din România continuă să uimească: După americani, a venit rândul germanilor să-şi exprime surprinderea