Antena Meniu Search
x

Iohannis: "Infectările riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică" | Video

Președintele Iohannis a precizat că este imperativ necesar ca România să inverseze trendul negativ al infectărilor cu coronavirus.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.10.2020, 19:42

  • Președintele vorbește despre un prag alarmant al infectărilor
  • România nu își permite o supraaglomerare a spitalelor

Declarații Klaus Iohannis:

- Iarna, lucrurile sunt mai complicate. Se suprapune gripa cu pandemia de Covid-19. Oricum, mai mulți oameni vor avea tot felul de viroze.

- Dacă avem noroc, se găsește un vaccin.

- Am întrebat pe mai mulți, niciunul nu a reușit să-mi spună, cu mâna pe inimă, că în martie va fi mai bine ca în luna decembrie.

- Am solicitat Guvernului să-și facă ordine în instituții foarte rapid. Nu poți să ai două statistici diferite pentru același lucru.

- Trebuie să facem orice să salvăm oameni. NU putem să nu măsurăm vieţi contra firme. Măsurile sunt necesare.

- Guvernul, împreună cu mine, ne-am mișcat bine.

- Firmele au dificultăți, este o realitate tristă. Guvernul a venit cu tot felul de măsuri de revenire la activitate. Multe firme au trecut la lucrul de la domiciliu. Această pandemie ne costă scump.

- Comparația cu alte țări este complicată. Nu este o definiție universal valabilă cu ce se înțelege prin stare de urgență. Exact din acest motiv s-a creat o lege specială. De când această lege există, Guvernul a putut să ia măsurile care se impun pentru gestionarea pandemiei. Nu este nevoie acum de stare de urgență. Dacă ajungem să impunem alte restricții ale libertăților, atunci este de evaluat dacă se introduce starea de urgență, în măsura în care medicii noștri vor veni cu aceste solicitări.

Iohannis a fost întrebat dacă este de acord cu stimulentul financiar care ar trebui acordat profesorilor: "Dacă merită, evident că merită. Întrebarea este dacă se poate. Dar de meritat, merită. Putința se măsoară, din nefericire și în bani"

- În ultimii 30 de ani au fost promovate persoane fără să fie real competente.

- Ne aflăm într-o etapă galopantă de răspândire a virusului

- Nu am ajuns într-o situație critică în ceea ce privește locurile de la Terapie Intensivă

- Unele activităţi la care renunţăm acum pot fi recuperate, însă vieţile şi mai ales vieţile celor dragi nouă nu mai fi aduse înapoi.

- Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposbilitatea secţiilor ATI de a mai trata cazuri severe. Am solicitat ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi şi capacitatea secţiilor ATI pentru fi pregătie şi pentru situaţii mai grave

- În spatele cifrelor reci se află familii întregi şi o suferinţă profundă

Klaus Iohannis, președintele României: "Suntem la debutul unei noi saptamani, in care din pacate vedem o crestere ingrijoratoare. Ne confruntam cu o transmitere comunitară accentuata in Capitala si in multe judete și risca sa atinga foarte curand un prag alarmant. In ciuda eforturilor uriase ale medicilor, prea multi romani pierd zilnic lupta cu acest virus. Suntem deja intr-o etapa dificila, intr-un val doi al epidemiei. Este imperativ sa inversam acest trend negativ. Nu inseamna ca trebuie sa intram in panica. Toti trebuie sa constientizeze gravitatea situatiei. Fara un efort colectiv va fi imposibil sa reusim. Fac din nou apel la cetateni sa fie prudenti si sa respecte cu strictete toate reglementarile in vigoare"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Iohannis: "Infectările riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică" | Video