Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, mesaj pentru români: "Urmează săptămâni critice. Gravitatea situației este fără precedent" (Video)

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Palatul Cotroceni, după primele cinci decese în România ale unor pacienți infectați cu coronavirus, că "urmează săptămâni critice" pentru autorități, sistemul medical și cetățeni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.03.2020, 14:25

- Hepta

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Palatul Cotroceni, după primele cinci decese în România ale unor pacienți infectați cu coronavirus, că "urmează săptămâni critice" pentru autorități, sistemul medical și cetățeni.

Klaus Iohannis le-a transmis românilor că trebuie să se protejeze, atât pe ei cât și pe cei apropiați prin evitarea pe cât posibil a ieșirii din case.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Principalele declarații ale președintelui:

- Țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese. Toate datele o arată – și situația de până acum din România o confirmă – noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru persoanele în vârstă față de cele tinere.

- Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș, limitați deplasările. E singura cale prin care vă puteți proteja.

- Să avem mare grijă de părinții și bunicii noștri de la distanță. Urmează săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului.

- Acum e momentul să fim puternici și solidari. Adevărata forță a unei națiuni este de a avea grijă unii de alții, respectând cu strictețe regulile.

- Stând acasă, îi ajutăm pe medici să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire. 

- Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea.

- Nu e momentul răfuielilor politice. A încerca acum să câștigi capital politic denotă un cinism înfiorător. Gravitatea situației este fără precedent și trebuie să ne unim forțele.

- E inadmisibilă discriminarea împotriva cetățenilor vulnerabili. Vă asigur că statul face toate eforturile pentru a depăși cu bine acestă situație. Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual. Orice restrângere a drepturilor mă mâhnește profund

- Nu este o decizie ușoară, dar e necesară pentru a proteja sănătatea românilor. Ne confruntăm cu o situație fără ptrecdent. Nu ne vom opri și vom lua măsuri mai dure pentru limitarea răspândirii virusului. În același timp, vom lua măsuri economice în continuare pentru a-i ajuta pe cei afectați.

- Tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate reusrele sunt puse în slujba românilor și ajutării firmelor care trec azi prin momente dramatice. În momente de cumpănă, atunci arătăm cine suntem cu adevărat

- E timpul altruismului și generozității. Eu cred în noi, românii, și știu că uniți putem răzbi și de această dată.

România a confirmat 143 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Autorităţile au confirmat luni alte 143 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, 15 pacienţi fiind la Terapie Intensivă, dintre care 7 în stare gravă.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 76 de ani.

Numărul total al cauzurilor de Covid-19 în România a ajuns la 576, iar 73 de pacienţi s-au vindecat. Cinci persoane infectate cu coronavirus au decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, mesaj pentru români: "Urmează săptămâni critice. Gravitatea situației este fără precedent" (Video)