Antena Meniu Search
x

O nouă ipoteză în cazul gorjeanului bolnav de coronavirus. Tânărul de 25 de ani s-ar fi putut infecta în străinătate

Apare o nouă ipoteză în cazul tânărului din Prigoria infectat cu coronavirus, după ce s-a stabilit că gorjeanul de 25 de ani nu a avut niciun fel de contact cu direct cu "pacientul zero", italianul care a fost în România.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.02.2020, 12:27

Tânărul de 25 de ani s-ar fi putut infecta în Germania
O nouă ipoteză în cazul gorjeanului bolnav de coronavirus - Observator.tv

Apare o nouă ipoteză în cazul tânărului din Prigoria infectat cu coronavirus, după ce s-a stabilit că gorjeanul de 25 de ani nu a avut niciun fel de contact cu direct cu "pacientul zero", italianul care a fost în România.

Tânărul adus, astăzi, la Institutul "Matei Balş" din Capitală nu a avut niciun fel de contact cu italianul de 71 de ani depistat pozitiv în Peninsulă, după ce s-a întors din România. 

Bărbatul este angajatul unui prieten al italianului, un om de afaceri din Gorj, însă acesta a ieşit negativ la testele pentru coronavirus.

Recent, însă, gorjeanul de 25 de ani s-a întors din Germania, astfel că există ipoteza să fi adus virusul din străinătate.

Această variantă este luată în calcul şi de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, care continuă să facă teste epidemiologice.

La această oră, în Germania sunt 18 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Gorjeanul infectat a fost adus la Spitalul Matei Balș din București

Tânărul depistat pozitiv cu virusul COVID-19, seara trecută, a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp.

Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

El a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O nouă ipoteză în cazul gorjeanului bolnav de coronavirus. Tânărul de 25 de ani s-ar fi putut infecta în străinătate