Antena Meniu Search
x

ÎPS Teodosie apare în prezentarea unui local pentru pomeni. Arhiepiscopia Tomisului spune că nu e reclamă (Video)

ÎPS Teodosie apare într-un videoclip de prezentare pentru un local din Constanța, însă Arhiepiscopia Tomisului susține că nu poate fi vorba de o reclamă comercială, căci spațiul este consacrat exclusiv slujirii pomenilor pe care credincioșii le solicită Bisericii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.09.2020, 10:49

ÎPS Teodosie apare în prezentarea unui local pentru pomeni. Arhiepiscopia Tomisului spune că nu e reclamă
ÎPS Teodosie apare în prezentarea unui local pentru pomeni. Arhiepiscopia Tomisului spune că nu e reclamă - Captura YouTube
  • Într-o filmare apărută pe Internet, ÎPS Teodosie spune despre local că este consacrat exclusiv pentru pomeni.
  • Arhiepiscopia Tomisului susține că serviciile de tip catering sunt oferite suplimentar, la cerere.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

În filmare, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie spune că e mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă, căci există deja diverse restaurante unde se fac și pomeni și alte evenimente.

”Acest spațiu a fost pus gratuit la dispoziția Bisericii, de către domnul Bogdan Dumitru, un apropiat al Bisericii și teolog, ca fiind o anexă de tip trapeză a parohiei „Sf.  Mc Haralambie“ din apropiere. În plus, IPS Teodosie a binecuvântat acest spațiu ca intrând în folosința parohiei respective, așa cum unele parohii au centre sociale care au și spații pentru parastase. Prin urmare nu poate fi vorba de un contract comercial de folosință sau de închiriere al spațiului respectiv, nici de o reclamă comercială la un spațiu al Bisericii”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu toate acestea, deținătorul afacerii spune în videoclip că vine în întâmpinarea clienţilor cu un segment nou, putând face la cerere colivă, capete, colaci şi că oferă servicii de calitate la preţuri competitive.

Serviciul de tip catering, suplimentar, la cerere

Explicația Arhiepiscopiei Tomisului pentru cele două cuvinte ”clienți” și ”prețuri” este că ”serviciul de tip catering este oferit suplimentar, la cerere, celor ce folosesc spațiul respectiv”.

Despre acest caz, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a afirmat că Ahiepiscopia Tomisului a transmis lamuriri oficiale cu privire la acest subiect și că nu poate comenta peste acest punct de vedere oficial.

”Ahiepiscopia Tomisului a transmis lamuriri oficiale cu privire la acest subiect: Nu putem vorbi de reclamă, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor săvărşi doar slujbele bisericeşti. Înalt Prea Sfinţitul a fost acolo, a binecuvântat salonul respectiv şi apoi a spus un cuvânt pentru cei care urmăresc materialul respectiv. Dar nu este o reclamă în sensul că nu are un contract de publicitate. Patronul respectiv respectiv a pus localul respectiv la dispoziţie pentru cei care doresc să facă parastase. Sunt situaţii în care omul nu are posibilitatea să facă parastasul acasă sau la un restaurant. Are un spaţiu pus la dispoziţie exclusiv pentru acest lucru. Eu personal nu pot  comenta peste acest punct de vedere oficial, mai ales pentru ca nu pot cunoaste situatia strict locala de la Constanta”, a spus Vasile Bănescu.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie apare în prezentarea unui local pentru pomeni. Arhiepiscopia Tomisului spune că nu e reclamă (Video)