Antena Meniu Search
x

Este oficial! Jocurile Olimpice de la Tokyo se amână cu un an

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au decis să amâne marele eveniment al verii cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

de Silviu Vișan

la 24.03.2020, 16:26

Jocurile Olimpice, bărbat cu mască de protecție
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate - DPA Images / Rodrigo Reyes Marin via Hepta
  • Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au amânat cu un an
  • Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a făcut anunțul
  • Este pentru a patra oară în istorie când o ediție a Jocurilor Olimpice se amână

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au decis să amâne marele eveniment al verii cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, s-a întâlnit astăzi (24 martie) cu președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și alți reprezentanți care se ocupă de organizarea competițiilor de la Tokyo. La finalul discuțiilor, s-a ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice trebuie amânate.

"Am propus amânarea cu un an, iar președintele CIO, Thomas Bach, a fost de acord 100%. Această decizie le va permite atleților să concureze în cele mai bune condiții, iar evenimentul va deveni unul sigur atât pentru ei, cât și pentru spectatori.", a declarat Shinzo Abe în fața jurnaliștilor.

Comitetul Internațional Olimpic, de acord cu amânarea JO 

Pe acelaşi subiect

Comitetul Internațional Olimpic a dat un comunicat de presă prin care a anunțat amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

"În circumstanțele de acum, s-a ajuns la concluzia că ediția XXXII a Jocurilor Olimpice de la Tokyo trebuie reprogramată, dar nu mai târziu de vara lui 2021. Decizia vine ca măsură de siguranță pentru sănătatea atleților și a tuturor celor implicați în eveniment, dar și a comunității internaționale", se arată în textul comunicatului. 

Jocurile Olimpice, anulate de trei ori

În urma deciziei, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021. Este pentru prima oară în istorie când se decide o amânare de un an. De trei ori, acestea fuseseră anulate. 

Prima oară s-a întâmplat în 1916, din cauza izbucnirii Primului Război Mondial. Atunci, competiția trebuia să aibă loc la Berlin.

A doua ediție a JO ce a fost anulată a fost cea din 1940 care trebuia să aibă loc, culmea, tot la Tokyo. Problemele au apărut din cauza celui de-al Doilea Război Chino-Japonez, început în 1938.

A treia ediție anulată a fost cea din 1944, care trebuia să aibă loc la Londra. Aceasta nu a mai avut loc din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Totuși, peste 4 ani, competiția s-a desfășurat tot la Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Este oficial! Jocurile Olimpice de la Tokyo se amână cu un an