Antena Meniu Search
x

Joe Biden a stabilit un record istoric la alegerile prezidențiale din Statele Unite

Cu 264 de voturi asigurate în colegiul marilor electori, față de 214 cât a obținut Donald Trump, fostul vicepreședinte Joe Biden pare tot mai aproape de revenirea la Casa Albă, de data aceasta ca preşedinte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.11.2020, 07:25

Joe Biden este candidatul cu cele mai multe voturi din istoria Statelor Unite
Joe Biden a stabilit un record istoric la alegerile prezidențiale din Statele Unite - Profimedia
  • Joe Biden, creditat cu 264 de voturi în Colegiul electoral, este încrezător în victorie.
  • Donald Trump a acuzat că politicienii democraţi încearcă să comită fraude electorale în scrutinul prezidenţial.

Pentru a deveni președinte, oricare dintre candidați are nevoie de votul a cel puţin 270 de electori. Însă, indiferent de rezultat, Joe Biden a înregistrat deja un record istoric.

Potrivit CBS News, fostul președinte american a devenit candidatul cu cele mai multe voturi din istoria Statelor Unite. 

Democratul se mândrește în prezent cu cel puțin 72 milioane de voturi, după ce a depășit recordul fostului președinte Barack Obama, care a primit 69,4 milioane în 2008.

Citește și:

Joe Biden are în prezent 50,3 la sută din toate voturile numărate până acum, comparativ cu 48,1 cât a obținut președintele Donald Trump.

Cu doar 214 electori, Donald Trump, însă, nu este dispus să se dea bătut şi a sesizat justiţia asupra unor presupuse nereguli şi chiar fraude electorale.

Citește și:

Președintele în exercițiu este convins că a câştigat alegerile:

"Vom merge la Curtea Supremă a Statelor Unite. Vrem ca întregul proces de numărare a voturilor să fie oprit. Nu vrem ca ei să găsească nişte buletine la ora 4 dimineaţa şi să le treacă, atunci, pe listă".

Trump cere renumărarea voturilor în Wisconsin, unde Biden a fost declarat, oficial, câştigător. El mai doreşte şi oprirea numărătorii, în desfăşurare, din Pennsylvania şi Michigan, unde s-ar fi înregistrat nereguli.

La Detroit, cel mai mare oraş din Michigan, un grup de militanţi republicani a încercat deja să oprească numărarea buletinelor trimise prin poştă.

Joe Biden, încrezător că va câștiga alegerile din SUA

Candidatul Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite, s-a declarat încrezător, miercuri seară, că va câştiga scrutinul, în contextul în care este creditat cu 264 de voturi în Colegiul electoral federal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Nu mă aflu aici pentru a declara că am câştigat, dar vreau să spun că, atunci când se va încheia numărarea voturilor, credem că vom fi învingători.

După numărarea tuturor voturilor, am câştigat în Wisconsin la o diferenţă de 20.000 de voturi, practic diferenţa cu care Donald Trump a câştigat acest stat acum patru ani.

Am un sentiment foarte bun şi în privinţa statului Pennsylvania. Practic, toate voturile rămase de numărat sunt trimise prin poştă şi am câştigat cu o proporţie de 78% voturile prin corespondenţă în Pennsylvania​​.

După numărarea tuturor voturilor, am câştigat în Wisconsin la o diferenţă de 20.000 de voturi, practic diferenţa cu care Donald Trump a câştigat acest stat acum patru ani.

Nu trebuie să avem niciun dubiu asupra unui guvern al cetăţenilor, decis de cetăţeni şi pentru cetăţeni. America este foarte vie. Aici, oamenii conduc. Puterea poate fi retrasă ori exercitată, provine de la cetăţeni, doar prin voinţa lor este determinat preşedintele Statelor Unite​", a declarat Joe Biden, într-un discurs rostit din Wilmington, Delaware.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Joe Biden a stabilit un record istoric la alegerile prezidențiale din Statele Unite