Antena Meniu Search
x

Un băiat de 14 ani din Pașcani a murit după ce s-a internat pentru o operație banală. „Jonathan a fost o lecție de viață!”

Jonathan Pârlea, adolescentul de 14 ani din Pașcani care a intrat în comă după ce a mers la spital pentru o operație de apendicită, a murit la spitalul Sf Maria din Iași, unde fusese transferat de urgență în urmă cu câteva zile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.10.2020, 12:42

Un băiat de 14 ani din Pașcani a murit după ce s-a internat pentru o operație banală
Un băiat de 14 ani din Pașcani a murit după ce s-a internat pentru o operație banală - Facebook/Jonathan Parlea
  • Jonathan Pârlea ar fi făcut șoc anafilactic în momentul în care i s-au administrat medicamentele pentru inducția anestezică.
  • Băiatul a murit după nouă zile de comă.

Jonathan Pârlea fusese programat joi pentru o banală operație de apendicită la Spitalul Clinic „Căi Ferate” din Pașcani. Înainte de a intra în operație, băiatul a făcut un șoc anafilactic din cauza medicamentelor pentru inducția anestezică.

A intrat în comă și a fost transferat la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, unde, la distanță de 9 zile, a murit.

Șocați de cele întâmplate, unii medici și-au propus să ceară schimbarea protocolului din spitale în ceea ce privește administrarea medicamentelor preanestezice.

„Pentru a evita pe viitor astfel de cazuri, cu care nu ne-am mai confruntat de altfel, vom propune reanalizarea protocoalelor la nivel național”, spune dr. Catalina Roșca, manager la Spitalul „Căi Ferate” din Pașcani, potrivit bzi.ro.

Sfâșiată de durere, familiei nu i-a rămas altceva decât să se roage pentru sufletul băiatului. Era mezinul familiei, un luptător, un copil vesel și energic.

„Jonathan a plecat Acasă! A plecat spre un loc mai bun, ferit de durere, de chin și de lacrimi. Poate că dacă s-ar fi întors aici, îi era mai greu, ar fi fost cumplit. Jonathan era cel mai mic copil dintre cei 6 frați pe care îi avea. Pentru noi toți, Jonathan a fost o lecție de viață și de credință”, e mesajul unui apropiat al familiei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un băiat de 14 ani din Pașcani a murit după ce s-a internat pentru o operație banală. „Jonathan a fost o lecție de viață!”