Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis acuză PSD că tergiversează adoptarea legii izolării și carantinării celor infectați cu coronavirus

Klaus Iohannis acuză PSD că tergiversează adoptarea legii izolării și carantinării celor infectați cu coronavirus. Președintele României spune că întârzierea intrării în vigoare a legii poate costa viața a sute de români.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 14.07.2020, 14:14

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, atac dur la PSD - hepta
  • În ultimele 24 de ore sunt 637 de noi infectați, în România.
  • Forma propusă de Guvern a Legii carantinei a fost respinsă la CCR.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat marţi că, din nefericire, pandemia de COVID-19 este cea mai garvă din ultimul secol şi, din păcate, şi în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Este greu de imaginat cum pot fi persoane care neagă existenţa acestei boli, spune Iohanni.

Preşedintele s-a declarat siderat de modul în care PSD reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei: "Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, acum când este în discuție o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor.

Este uregntă nevoie de această lege. PSD-ul a venit cu argumentul care sunt false. PSD tergiversează această discuție. Și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Privează Guvernul de un instrument absolut necesar în combaterea acestei epidemii.

Este extrem de trist, este șocant, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, Doamne ferește, poate chiar a sute de români. Reiau apelul meu către Parlament: finalizați discuțiile, altfel veți fi morlamente răspunzători de moartea a zeci, sute de români. Această tergiversare este intolerabilă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis acuză PSD că tergiversează adoptarea legii izolării și carantinării celor infectați cu coronavirus