Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis îl respinge pe Titus Corlățean: "Nu va fi ministru la nimic"

Klaus Iohannis a declarat, joi după-amiaza, că s-a decis să convoace partidele parlamentare, pe data de 4 și 5 iunie, pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiție. Totodată, președintele a precizat că o moțiune de cenzură ar fi oportună.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 17:45

Președintele României Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, pentru implementarea referendumului pe justiție - Profimedia Images

Klaus Iohannis va respinge propunerea PSD pentru portofoliul de vice-premier responsabil de Parteneriatele Strategice. "Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a precizat președintele.

Totodată, Klaus Iohannis a anunțat că va chema partidele parlamentare la consultări, pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiție.

"6.500.000 de români au răspuns cu "Da" la cele două întrebări de la referendum, mai exact la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns 6 milioane jumătate de români cu "Da". Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluţii am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident că ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituţie. Asta se face în Parlament în prima fază", a spus preşedintele. 

Klaus Iohannis a mai precizat că nu este de acord cu propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de vice-premier responsabil de Parteneriatele Strategice.

 "PSD nu a găsit ceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe Corlățean. Nu e suficient că PSD si-a bătut de români, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul catastrofei la alegerile din 2014​. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a declarat Iohannis.

Președintele a mai spus că o moțiune de cenzură este oportună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis îl respinge pe Titus Corlățean: "Nu va fi ministru la nimic"