Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, la Institutul Fundeni: "Mai avem încă mult de luptat, pentru a ţine această pandemie sub control"

Klaus Iohannis a făcut declaraţii, după vizita efectuată, în această dimineaţă, la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde a inaugurat un nou sistem modular pentru ATI.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.11.2020, 10:35

Klaus Iohannis, la Institutul Fundeni: Mai avem încă mult de luptat, pentru a ţine această pandemie sub control
  • Preşedintele spune că presiunea la ATI se menține la cote foarte înalte.
  • Iohannis: Avem deja măsuri de carantinare luate și au început să apară primele rezultate.

Preşedintele a spus că presiunea asupra ATI este foarte ridicată, iar numărul morților este mult prea mare, făcând un apel la populaţie să respecte normele sanitare.

"Numărul de decese provocate de acest virus necruțător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote foarte înalte și de aceea am hotărât împreună cu ministrul Sănătății să intensificăm eforturile pentru a crește numărul de locuri în ATI.

Am ținut să vin la Fundeni pentru a le transmite medicilor din ATI că efortul lor este foarte apreciat (...) Compartimentele modulare sunt o soluție. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară și este foarte util.

Am vizitat și sistemul modular dedicat copiilor, care de asemenea este dotat cu aparatură de ultimă oră. (...) Deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună pentru a ține pandemia sub control”, a precizat Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

  • Măsurile recomandate de experți și puse în aplicare de autorități au fost corecte
  • Numărul de decese e in continuare prea mare, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote ridicate. De aceea am hotărât să mărim capacitatea
  • Un foarte bun exemplu e ansamblul modular instalat in incinta Insitutului Fundeni
  • Am ținut să vin azi aici ca să le transmit medicilor ATI că efortul lor e apreciat
  • Acest spațiu are multiple utilități. Containerul e dotat cu paturi , ventilatoare și are la acest moment toate avizele. Îi felicit pe medici că au făcut posibil
  • Le mulțumesc celor care sprijină efotrurile medicilor în această pandemie
  • Mi-a fost prezentat raportul în secțiile covid și non-covid în toată țara
  • Deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună pentru a ține pandemia sub control
  • Până la apariția vaccinului anticovid și la folosirea lui la scară largă doar respectarea normelor sanitare și a restricțiilor e necesară
  • Haideți să sprijinim medicii în acest efort uriaș.

Întrebat de jurnalişti dacă, în următoarele săptămâni, este posibilă carantinarea Capitalei, şeful statului a spus că "avem deja măsuri de carantinare luate și au început să apară primele rezultate, creșterea răspândirii virusului a încetat".

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu-și va mai petrece weekend-ul la Sibiu atâta timp cât localitatea este în carantină.

”Dacă ne-am întâlnit în București, vă dați seama că nu sunt la Sibiu. Nu, nu am de gând să merg în Sibiu cât timp este carantinat, dar motivul principal este că avem foarte, foarte multă treabă aici și stau să mă ocup de aceste lucruri, nu să-mi petrec weekend-ul la Sibiu”, a conchis preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, la Institutul Fundeni: "Mai avem încă mult de luptat, pentru a ţine această pandemie sub control"