Antena Meniu Search
x

La ce să fii atent când alegi un laptop de gaming?

Mulți gameri preferă să joace pe un PC, dar, dacă îți dorești mai multă flexibilitate, atunci ai nevoie de un laptop performant, care să-ți permită să te bucuri de o experiență superioară de joc oriunde te-ai afla.

de Redactia Observator

la 21.08.2020, 16:40

La ce să fii atent când alegi un laptop de gaming - alienstore.ro

Atunci când vrei să alegi un laptop potrivit pentru gaming, nu contează doar specificațiile interne, ci și alte aspecte, precum ecranul sau tastatura. 

Îți prezentăm în continuare cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont dacă vrei să cumperi un laptop pentru gaming. Dă click aici și alege laptopul pe care ți-l dorești, dar ține cont de recomandările noastre. Va fi o investiție importantă, prin urmare trebuie să fii sigur că ai ales cel mai bun produs pentru tine.

Paca video (sau procesorul grafic - GPU)

Placa video este cel mai important element la un laptop de gaming. Dacă vrei să te poți bucura de o experiență deosebită de joc, alege un laptop care are o placă video performantă. Îți recomandăm una dintre următoarele opțiuni:

  • AMD Radeon RX seriile 5000M (varianta 5500M pentru un model mai accesibil sau  RX 5600M și RX 5700M pentru un gadget de top)

  • Nvidia seriile GTX sau RTX 20 Super (2070 Super sau 2080 Super).

Procesorul

Dacă dispui de un buget considerabil, merită să cumperi un laptop cu procesor foarte puternic: Intel Core i7 sau chiar un Intel Core i9-9980HK. Altfel, dacă alegi un model cu placă video performantă, te vei putea juca în condiții foarte bine chiar dacă ai un procesor Core i5. Alege însă un model cât mai nou, din generația a 10-a, pentru că nu vei putea face upgrade la procesor.

Memoria 

Jocurile de ultimă generație solicită foarte mult memoria laptopului, prin urmare ai nevoie de cel puțin 8GB de RAM. Însă unele modele de gaming, cum sunt cele care vin cu o placă video GTX 2060 sau chiar mai puternică, au de obicei 16GB de RAM. Partea bună este că, dacă nu poți să cumperi acum un laptop cu memorie de 16GB de RAM, vei putea face upgrade ulterior.

Spațiul de stocare ar fi bine să includă și un SSD, pe lângă hard drive. Caută o combinație de tipul 128GB pe SSD and 1TB pe HDD. Cu cât alegi un SSD mai mare, cu atât jocurile se vor încărca mai repede, dar laptopul va costa mai mult. Hardul poate fi extins, la nevoie, chiar și la 2TB.

Ecranul

Dacă nu vei folosi un monitor sperat pe care să-l conectezi la laptop în timp ce joci, ecranul gadgetul este foarte important. Mulți gameri neglijează acest aspect atunci când aleg laptopul, dar este o mare greșeală, pentru că ecranul nu mai poate fi schimbat. Prin urmare, trebuie să te asiguri că alegi ceva bun de la început.

Pentru jocuri, ideal ar fi să cumperi un laptop cu ecran de 15 sau 17 inci. Un ecran mai mare îți oferă o experiență mai bună de joc, dar face laptopul să fie mai greu și mai voluminos, deci mai dificil de transportat.

Rezoluția ecranului trebuie să fie de cel puțin 1920 x 1080 pixeli. Poți alege chiar și un model cu rezoluție de 2560 x 1440 pixeli sau 4K ((3840 x 2160 pixeli), însă depinde ce buget ai disponibil.

Rata de refresh a ecranului este de asemenea esențială, iar pentru jocuri ai nevoie de cel puțin 60Hz, variantă pe care o vei regăsi pe cele mai multe laptopuri de gaming. Desigur, există și versiuni superioare. De obicei, ecranele cu o rezoluție mai bună au și o rată de refresh mai mare - 144Hz sau chiar 240Hz. Dacă alegi un model de acest fel, ai grijă ca și placa video să fie foarte performantă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » La ce să fii atent când alegi un laptop de gaming?