Antena Meniu Search
x

"Lacătele dragostei", INTERZISE la Paris. De ce au luat autorităţile această măsură extremă (FOTO)

Parisul lansează o vastă operațiune împotriva "lacătelor dragostei" de pe podurile sale. Primăria Parisului vrea ca orașul "să rămână capitala romantismului și dragostei", dar fără lacăte pe podurile sale.

Parisul lansează o vastă operațiune împotriva "lacătelor dragostei" de pe podurile sale. Primăria Parisului vrea ca orașul "să rămână capitala romantismului și dragostei", dar fără lacăte pe podurile sale.

După podul Pont des Arts, a venit rândul lui Pont Neuf (cel mai vechi pod de piatră din capitala franceză) să fie acoperit de lacăte.

"În zilele următoare vor fi instalate panouri și semnalizare la sol pe mai multe poduri și îndeosebi pe Pont Neuf", a declarat Bruno Julliard, prim adjunct al primarului Parisului, după o reuniune tehnică în vederea realizării unui dispozitiv de descurajare a instalării lacătelor.

"Lacătele dragostei" pe care cuplurile le prind ca dovadă a iubirii lor la Paris ca și în alte orașe invadaseră de acum câțiva ani Pont des Arts - o structură metalică -, care a scăpat de ele prin instalarea de panouri de sticlă în locul grilajelor. Au apărut însă pe alte poduri, unde există și vânzători ambulanți care îndeamnă trecătorii să cumpere.

Primăria intenționează să plaseze panouri explicative și pancarte, în franceză și engleză, cu texte ca "Fără lacăte, Parisul vă mulțumește" sau "Declarați-vă dragostea altfel", arată Bruno Julliard.

Lacătele "blochează perspectiva asupra Senei, una dintre cele mai frumoase, înscrisă în patrimoniul UNESCO. Este un atu patrimonial major pentru Paris", adaugă el, afirmând că este și o problemă de securitate. "Lacătele cântăresc sute de kilograme, iar panourile cad", spune edilul.

"Vrem ca Parisul să rămână capitala romantismului și dragostei, ca perechile din lumea întreagă să vină la Paris, este un oraș foarte romantic, îndeosebi Sena și podurile ei, dar trebuie și să protejăm acest patrimoniu. Dragostea se poate declara și altfel decât printr-un lacăt", subliniază el.

După punerea de acord cu echipele tehnice și cu arhitecții de patrimoniu, primăria va lua măsuri pentru înlăturarea lacătelor și instalarea unor sisteme care să descurajeze îndrăgostiții să mai agațe altele.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » "Lacătele dragostei", INTERZISE la Paris. De ce au luat autorităţile această măsură extremă (FOTO)