Antena Meniu Search
x

Lăsată fără pensie, dintr-o eroare administrativă, s-a aruncat de pe stânci

Joy Worrall, o femeie de 81 de ani, din Rhesycae, Ţara Galilor, a decis să-şi pună capăt zilelor, după ce autorităţile locale au lăsat-o fără pensie şi bătrâna a mai rămas cu doar cinci lire sterline în conturi.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.05.2019, 18:17

La 81 ani, Joy s-a văzut în situaţia de a nu mai primi pensie
Femeia era prea mândră ca să le spună rudelor că are probleme - North Wales Police via Daily Mail

Joy Worrall, o femeie de 81 de ani, din Rhesycae, Ţara Galilor, a decis să-şi pună capăt zilelor, după ce autorităţile locale au lăsat-o fără pensie şi bătrâna a mai rămas cu doar cinci lire sterline în conturi.

Tragedia s-a petrecut în noiembrie anul trecut, însă ancheta a scos la iveală lucruri tulburătoare.

Femeia lăsată fără pensie şi-a consumat economiile în mai puţin de un an şi jumătate

Conform Daily Mail, în iulie 2017, dintr-o eroare administrativă, femeia a început să nu mai primească pensie. Mult prea ambiţioasă să ceară ajutorul rudelor şi mult prea mândră să-i înştiinţeze că are probleme cu banii, Joy a trăit mai bine de un an din economiile adunate.

În cele din urmă, din cele 5.000 de lire sterline pe care le avea puse de o parte, femeia a mai rămas cu doar 5 lire sterline în cont. A fost momentul în care Joy a decis să-şi pună capăt zilelor şi s-a aruncat de pe stânci.

Pe 21 noiembrie anul trecut, Ben Worrall, fiul lui Joy, a mers să-i facă o vizită. Nu a găsit-o pe bătrână şi nici maşina acesteia. A intrat la bănuieli şi a alertat forţele de ordine.

A doua zi, trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit.

Departamentul de pensii şi-a cerut scuze pentru eroare

Ben ştia că mama lui avea de mult gânduri suicidale şi a vrut să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Femeia îi spusese în repetate rânduri că se va sinucide dacă va avea probleme de sănătate sau financiare.

În cele din urmă, problemele financiare i-au pus capac.

Deocamdată, Ben Worrall a obţinut doar scuze din partea departamentului care se face vinovat de comiterea erorii administrative.

Însă bărbatul a precizat că nu are nevoie de daune şi că vrea doar să tragă un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea ca şi alte persoane să ajungă într-o asemenea situaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Lăsată fără pensie, dintr-o eroare administrativă, s-a aruncat de pe stânci