Antena Meniu Search
x

Românca Laura Paar, succes răsunător la turneul de tenis de la Petange

Laura Paar, o fostă mare speranţă a tenisului feminin românesc, şi-a recăpătat strălucirea din joc în ultima perioadă, iar săptămâna aceasta a reuşit o performanţă remarcabilă la turneul de la Petange, Luxemburg, competiţie dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.11.2019, 10:20

Graţie rezultatului din Luxemburg, Laura poate intra între primele 200 de jucătoare ale lumii
Laura Paar joacă finala turneului de tenis de la Petange, Luxemburg - Facebook Kyotec Open

Laura Paar, o fostă mare speranţă a tenisului feminin românesc, şi-a recăpătat strălucirea din joc în ultima perioadă, iar săptămâna aceasta a reuşit o performanţă remarcabilă la turneul de la Petange, Luxemburg, competiţie dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Ajunsă la 31 de ani, Laura Paar, locul 227 mondial, joacă, duminică, finala turneului de simplu de la Petange, urmând să dea piept cu olandeza Arantxa Rus, a doua favorită a competiţiei, o sportivă care, nu de mult, ocupa locul 61 mondial.

Laura Paar are două turnee ITF câştigate în acest an

Deşi nu era cotată printre favorite, Laura Paar s-a calificat în finală pierzând un singur set în patru partide şi trecând în semifinale de Paula Badosa Gibert, din Spania, principala favorită a turneului, scor 6-3, 4-2, abandon.

Laura Paar şi Arantxa Rus s-au mai înfruntat o singură dată până acum, la Wirral, în Marea Britanie, anul trecut. Atunci, olandeza s-a impus clar, scor 6-2, 6-4.

Sâmbătă, Laura Paar a câştigat turneul de dublu de la Petange. Ea şi nemţoaica Julia Wachaczyk s-au impus după un meci de infarct, scor 7-6, 1-6, 11-9, în confruntarea cu echipa alcătuită din aceeaşi Arantxa Rus şi Katarzyna Piter, din Polonia.

Un turneu foarte bun a făcut şi Ana Bogdan, la Nantes, în Franţa. Sportiva noastră, cotată cu şansa a şasea la câştigarea competiţiei de 60.000 de dolari, s-a oprit în semifinale, fiind învinsă, scor 6-0, 3-6, 3-6, de nemţoaica Tamara Korpatsch, cap de serie numărul 5.

Cristina Bucşa, reprezentanta Spaniei, surpriza turneului de la Nantes

Revelaţia competiţiei de la Nantes este Cristina Bucşa, sportivă născută la Chişinău, în Republica Moldova, dar care acum reprezintă Spania. 

Bucşa, 21 de ani, locul 205 mondial, a trecut cu 6-2, 6-1 de Martina Caregaro, din Italia, şi s-a calificat în ultimul act al competiţiei, urmând să dea piept cu Tamara Korpatsch.

Până să ajungă în finală, Cristina Bucşa a făcut două victime cu nume, eliminându-le pe Ekaterine Gorgodze, din Georgia, fostă locul 144 mondial, şi, mai ales, pe Tatjana Maria, din Germania, fostă locul 46 mondial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Românca Laura Paar, succes răsunător la turneul de tenis de la Petange