Antena Meniu Search
x

Lista celor mai murdare spitale din România. Craiova şi Bucureşti, în topul celor mai mizerabile spitale din ţară!

Lista celor mai murdare spitale din ţară a fost întocmită de Observatorul Român de Sănătate în baza unor chestionare completate de pacienţi.

Lista celor mai murdare spitale din România. Craiova şi Bucureşti, în topul celor mai mizerabile spitale din ţară!

Lista celor mai murdare spitale din ţară a fost întocmită de Observatorul Român de Sănătate în baza unor chestionare completate de pacienţi.

Chestionarele au fost completate de pacienţii din toate spitalele din România în cadrul unui studiu care şi-a dorit să reflecte realitatea din unităţile medicale româneşti, modul în care sunt trataţi pacienţii şi calitatea serviciului medical.

Lista celor mai murdare spitale din ţară

  • 1. SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ CRAIOVA
  • 2. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ FLOREASCA
  • 3. SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGU JIU
  • 4. SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ BUZĂU
  • 5. SPITALUL JUDEŢEAN TULCEA
  • 6. SPITALUL MUNICIPAL DE URGENŢĂ ROMAN
  • 7. SPITALUL CLINIC CF 2 BUCUREŞTI
  • 8. SPITALUL MUNICIPAL SIGHETUL MARMAŢIEI
  • 9. SPITALUL CLINIC DE RECUPERARE IAŞI
  • 10. SPITALUL CLINIC CF CLUJ NAPOCA
Pe acelaşi subiect

Potrivit Observatorului Român de Sănătate, pentru aceste spitale, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018 NU a fost completat niciun chestionar de feedback pozitiv.

Lista celor mai curate spitale din România

  • 1. Institutul Inimii Niculaie Stăncioiu, Cluj-Napoca
  • 2. Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, Bucureşti
  • 3. Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti
  • 4. Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca
  • 5. Institutul Regional de Oncologie Iaşi 
  • 6. Institutul Naţional de Endocrinologie C. I. Parhon Bucureşti
  • 7. Centrul Clinic de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia Bucureşti 
  • 8. Spitalul Clinic de Obsetrică-Ginecologie IA Sbarcea Braşov 
  • 9. Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj-Napoca
  • 10. Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca 

Pentru aceste spitale, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, o medie de 78,27% dintre pacienţii care au completat chestionarele de satisfacţie s-au arătat mulţumiţi şi foarte mulţumiţi.

În urma publicării acestui articol, Spitalul Județean de Urgență Buzău a cerut un drept la replică, pe care îl publicăm în integralitate.

"Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău constată cu surprindere și dezamăgire că în urma unui studiu publicat de Observatorul român  de Sănătate, preluat și prelucrat de mass-media centrală și locală, suntem incluși într-un „Top al rușinii” privind gradul de satisfacție al pacienților față de serviciile medicale și mai ales curăţenia din cea mai mare unitate medicală din județul Buzău.

Vrem să credem că este o eroare de redactare, pentru că în caz contrar datele publicate sunt total eronate, tendențioase și neconforme cu realitatea. Susținem această afirmație cu datele colectate pe parcursul anului 2017, de la pacienții care au răspuns chestionarelor noastre, care nu sunt secrete, sunt publicate și pe site-ul oficial al spitalului.

Astfel, analizând raportul privind gradul de satisfacție al pacienților pe anul 2017, se poate observa cu ușurință că în vederea îmbunătățirii măsurilor medicale și nemedicale reieșite în urma opiniei exprimate de pacienți, SJU Buzău a distribuit pacienților /aparținătorilor acestora  30.828 de chestionare, la care au răspuns 16.435 dintre cei cărora le-au fost distribuite. Menționăm că deși li s-a adus la cunoștință necesitatea completării, în vederea luării unor măsuri de remediere/eliminare în cazul în care acestea sunt necesare, nu putem obliga pacienții să completeze și să remită chestionarele distribuite, deși au această posibilitate atât online cât și în cutiile speciale existente la nivelul fiecărei secții. 

În urma evaluării chestionarelor primite de SJU Buzău s-a constatat că 55,69% dintre cei 16.435 de respondenți provin din mediul rural, iar 44,31 din  mediul urban, cea mai mare pondere înregistrându-se la pacienții cu vârste cuprinse între 18-35 de ani (35,57%), urmați de cei cu vârste între 56-80 de ani (30,12%), 68,03% din total fiind femei, iar 31,97%  bărbați.

99% dintre pacienți au declarat că au fost informați asupra drepturilor ca pacient, la momentul internării, și că aceste drepturi le-au fost respectate.

În ceea ce privește calitatea informațiilor privind diagnosticul, tratamentul și regimul prescris, 1,87% s-au declarat nemulțumiți.

*În ceea ce privește gradul de satisfacție privind calitatea serviciilor de cazare, lenjerie, curățenie, calitatea hranei s-a constatat că:

-Pentru cazare: 71,3% au răspuns foarte bine și 28,51% au răspuns bine;

-Pentru lenjerie: 69,87% - foarte bine și 28,51% -bine:

-Pentru curățenie: 72,86% - foarte bine și 26,23% - bine:

-Pentru calitatea și distribuția hranei: 64,40% - foarte bine și 32,55% bine;

Pentru felul în care personalul spitalului a manifestat amabilitate și a răspuns solicitărilor pacienților pe parcursul internării, 3,83% s-au declarat nemulțumiți, 97,17 declarându-se mulțumiți și foarte mulțumiți.

Pentru calitatea îngrijirilor medicale, s-au acordat calificative pe categorii de personal, astfel:

- Medici: 75 din cei 16.435 de respondenți (0,46%) s-au declarat nemulțumiți, 83,98% au fost foarte mulțumiți, iar 15,56% mulțumiți de calitatea îngrijirilor acordate

- Asistente medicale: 147 din 16.435 (0,89%) s-au declarat nemulțumiți, 75,09 au acordat calificativul foarte bine și 27,54, bine.

- Infirmiere: 197 din 16.435 de respondenți (1,20%) au fost „nemulțumiți”, 71,27% au fost „foarte mulțumiți”, iar 27,54%, au fost „mulțumiți”.

În ceea ce privește proveniența medicamentelor, 88,47% dintre respondenți au declarat că acestea le-au fost administrate de la spital, alți 1,88% au spus că au fost cumpărate de familie, iar 12,21% au declarat că au folosit medicamente atât de la spital cât și cumpărate de familie (aici facem precizarea că 87,79% dintre medicamentele aduse de către familie au fost achiziționate pe bază de rețetă simplă eliberată de medicul de spital și au fost decontate ulterior, dacă s-a solicitat acest lucru, în baza facturii și foii de observații).

Referitor la gradul de satisfacție față de îngrijirile acordate în anumite perioade ale zile/săptămânii, 99,16% dintre respondenți au declarat că au fost mulțumiți în timpul zilei, 99,19% în timpul nopții, iar sâmbăta, duminica și în perioada sărbătorilor legale, 99,44% au fost mulțumiți. 

La întrebarea dacă s-ar interna, la nevoie, în SJU Buzu și ar recomanda spitalul și altor persoane, 77,21% au spus că „da”, 21,81% au răspuns „probabil că da”, iar 0,98% au răspuns „nu”.

În urma acestor chestionare, conducerea SJU Buzău a stabilit un plan de măsuri pentru îmbunătățirea indicatorilor, în acest an".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lista celor mai murdare spitale din România. Craiova şi Bucureşti, în topul celor mai mizerabile spitale din ţară!