Antena Meniu Search
x

Liverpool a cucerit Liga Campionilor. A învins-o pe Tottenham în finala de la Madrid

Formaţia Liverpool a câştigat, sâmbătă seară, la Madrid, pentru a şasea oară Liga Campionilor, impunându-se cu scorul de 2-0 (1-0) în finala cu Tottenham Hotspur.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.06.2019, 07:50

Liverpool - Tottenham 2-0
Liverpool a cucerit Liga Campionilor. A învins-o pe Tottenham în finala de la Madrid - hepta

Formaţia Liverpool a câştigat, sâmbătă seară, la Madrid, pentru a şasea oară Liga Campionilor, impunându-se cu scorul de 2-0 (1-0) în finala cu Tottenham Hotspur.

Liverpool a mai câştigat LC în 1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005.

Pe stadionul Metropolitano din Madrid, au marcat Salah ‘2 (penalti acordat pentru un henţ în careu) şi Origi ’87.

Reuşita lui Salah ocupă locul doi în topul celor mai rapide dintr-o finală de LC. Cel mai rapid gol a fost cel marcat de Paolo Maldini (AC Milan) în secunda 51 a finalei din 2005 cu Liverpool.

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Mou. Sissoko (Dier ’74), Winks (Lucas Moura ’66), Eriksen - H.-M.Son, Kane, Alli (Llorente ’82). Antrenor: Mauricio Pochettino

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum (Milner ’62) - Salah, Firmino (Origi ‘58), Mané (Gomez ’90). Antrenor: Jurgen Klopp

Meciul a fost arbitrat de slovenul Damir Skomina, ajutat de conaţionalii săi Jure Praprotnik şi Robert Vukan. Arbitru de rezervă a fost spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

Arbitru pentru sistemul VAR a fost delegat olandezul Danny Makkelie, iar ca asistenţi Pol van Boekel (Olanda), Felix Zwayer (Germania) şi Mark Borsch (Germania).

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a fost observatorul brigăzii conduse de slovenul Damir Skomina la finala LC.

Meciul a fost precedat de un minut de reculegere în memoria fostului internaţional spaniol Jose Antonio Reyes, care a murit într-un accident rutier.

De asemenea, în cadrul ceremoniei de deschidere, trupa americană Imagine Dragons a susţinut un recital.

În Liga Campionilor au mai fost până acum şase finale între echipe din aceeaşi ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Liverpool a cucerit Liga Campionilor. A învins-o pe Tottenham în finala de la Madrid