Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, atac dur la Tudorel Toader: "Pentru mine, acest om nu mai e aşa important"

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că pentru el Tudorel Toader "nu mai este așa important", după scandalul Ordonanțelor pe Codurile Penale. Într-o declarație făcută în fața jurnaliștilor, liderul social-democrat a ținut să precizeze că "se pare că PSD nu și-l mai asumă" pe actualul ministru al Justiției.

de Redactia Observator

la 10.04.2019, 17:18

Președintele PSD Liviu Dragnea, atac la ministrul Justiției, Tudorel Toader
Președintele PSD l-a atacat dur pe Tudorel Toader, ministrul Justiției - Mediafax Foto

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că pentru el Tudorel Toader "nu mai este așa important", după scandalul Ordonanțelor de Urgență pe Codurile Penale. Într-o declarație făcută în fața jurnaliștilor, liderul social-democrat a ținut să precizeze că "se pare că PSD nu și-l mai asumă" pe actualul ministru al Justiției. Atacul vine la doar două zile după ce președintele PSD a declarat că Tudorel Toader i-a păcălit pe liderii coaliției.

"Pentru mine, Tudorel Toader nu este un personaj despre care să vorbesc în fiecare zi. Este important pentru dumneavoastră, pentru mine nu este important”, le-a spus Liviu Dragnea jurnaliştilor.

Întrebat de ce a fost amânată dezbaterea moţiunii împotriva lui Toader, la Senat, liderul PSD a spus că majoritatea senatorilor erau plecaţi, aveau treabă în teritoriu, iar Călin Popescu Tăriceanu nu este în ţară.

"Săptămâna viitoare este timp suficient să dezbată şi să voteze moţiunea respectivă. (Senatorii vor vota exact aşa cum le dictează conştiinţa", a adăugat președintele PSD.

Întrebat în legătură cu faptul că Tudorel Toader este un ministru asumat de PSD, Liviu Dragnea a replicat: „Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata, nu e verişor de-al meu, a fost asumat de PSD, nu ştiu cât o să mai fie asumat de PSD, se pare că PSD nu şi-l mai asumă”.

Iritat de întrebările repetate ale jurnaliştilor, Dragnea a mai spus: „Îl consideraţi prea important pe acest om. Eu nu-l mai consider aşa important”.

Tudorel Toader a evitat o confruntare directă

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat miercuri, după acuzaţiile liderului PSD Liviu Dragnea, conform cărora a "păcălit" spunând că vrea să adopte ordonanţe privind Justiţia, că este "o afirmaţie cam severă". căreia nu-şi permite să-i dea un răspuns pe măsură.

"E o afirmaţie cam severă, iar eu nu-mi permit să dau un răspuns pe măsură", a replicat ministrul Justiţiei, întrebat despre acuzaţiile lui Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că tot partidul s-a lăsat "păcălit" de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa.

"Domnul Toader ne-a păcălit"

"Eu am zis că nu mai vreau să discut, pentru că ne-am lăsat păcăliţi, tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi... Încă nu ştiu. A făcut-o intenţionat, neintenţionat... Ieşi în ianuarie şi spui «vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia». Eu eram plecat atunci, am auzit, nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi să ieşi la începutul anului că adopţi o ordonanţă, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanţele, şi din ţară şi din străinătate, pe ceva care vii şi spui la un moment dat «păi nu mai pot să adopt că nu se justifică urgenţa». Şi atunci s-a şi generat un scandal inutil, s-a şi blocat dezbaterea în Parlament şi mulţi oameni zic: «dar până la urmă, nu ăsta a fost planul?»”, declara Liviu Dragnea, pe 8 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea, atac dur la Tudorel Toader: "Pentru mine, acest om nu mai e aşa important"