Antena Meniu Search
x

Veste bună pentru absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră! Sunt aproape 650 de locuri disponibile în unităţi de învăţământ ale MAI

Garda de Coastă anunţă că absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

- Sursă: Poliţia de Frontieră

Garda de Coastă anunţă că absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Doar la nivelul unităţilor din cadrul MAI sunt disponibile aproape 650 de locuri, cele mai multe, respectiv 280 pentru sesiunea august-septembrie, fiind la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, unde înscrierea se face până în 15 iunie.

Garda de Coastă anunţă  absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră se pot înscrie pentru a urma cursurile instituţiilor de învăţământ ale MAI sau MApN.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie un număr de 646 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept.

Cele mai multe locuri disponibile sunt la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. Pentru sesiunea august-septembrie sunt 280 de locuri libere, iar înscrierea se poate face până în 15 iunie, dosarul de candidat urmând a fi completat până în 13 iulie.

Pentru Academia de Poliţie ”A. I. Cuza”, unde sunt disponibile 60 de locuri la Facultatea de Poliţie de Frontieră, înscrierea se poate face până în 25 mai.

Pentru toate instituţiile de învăţământ ale M.A.P.N. care şcolarizează personal pentru Poliţia de Frontieră data limită de înscriere este, de asemenea, 25 mai, iar data limită de depunere a dosarului de candidat este 20 iunie.

Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice a candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate M.A.I. – Poliţia de Frontieră - se realizează în perioada 07-11.07.2018, la sediul Academiei de Poliţie „A.I.Cuza”. Candidaţii înscrişi pentru Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, vor efectua examinarea medicală specială la Centrul de Medicină Navală, în vederea obţinerii avizului apt îmbarcare, fiind o probă cu caracter eliminatoriu suplimentară, contracost.

Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere, tinerii interesaţi trebuie să fie cetăţeni români. Să cunoască limba română, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic.

De asemenea, trebuie să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi şi cel mult 27 de ani, să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Veste bună pentru absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră! Sunt aproape 650 de locuri disponibile în unităţi de învăţământ ale MAI