Antena Meniu Search
x

Orban, anunț despre majorarea pensiilor: „Îi rog pe părinți și bunici să înțeleagă că am făcut maximum posibil”

Pensiile vor fi majorate cu 14%, a anunțat premierul Ludovic Orban, care a precizat că a fost o decizie grea pe care Guvernul și-o asumă și garantează că o poate susține. Totodată, Orban le-a cerut ”părinților și bunicilor” să înțeleagă „că am făcut maximum posibil”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.08.2020, 12:02

Orban, anunț despre majorarea pensiilor: „Îi rog pe părinți și bunici să înțeleagă că am făcut maximum posibil”
Orban, anunț despre majorarea pensiilor: „Îi rog pe părinți și bunici să înțeleagă că am făcut maximum posibil” - Mediafax Foto / Ovidiu Matiu via Hepta
  • Pensiile vor fi majorate cu 14%, creștere pe care Guvernul garantează că o poate susține.
  • Ludovic Orban a subliniat că alte decizii de creştere a pensiilor vor fi luate pe baza unor analize economice.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că alte decizii de creştere a pensiilor vor fi luate pe baza unor analize economice.

“Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară de creştere a pensiilor. Faţă de prognoza de creştere economică de 4,1 - 4,2%, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică care este estimată la 3,8% astăzi”, a afirmat Orban.

Orban a precizat că Guvernul va creşte pensiile cu 14%, majorarea fiind cuprinsă în OUG-ul pe rectificarea bugetară, și că o decizie privind o altă majorare va fi luată după analize economice ”extrem de serioase”.

”Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri, pe cei care au muncit o viață să înțeleagă că am făcut maximum posibil”, a explicat Orban.

Ministerul de Finanţe propune creşterea, de la 1 septembrie, a valorii punctului de pensie cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei, potrivit proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Orban, anunț despre majorarea pensiilor: „Îi rog pe părinți și bunici să înțeleagă că am făcut maximum posibil”