Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre un eventual lockdown în România: Obiectivul este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală

Ludovic Orban a spus că obiectivul autorităților este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală în pandemie și a sugerat că, deocamdată, un eventual lockdown nu este luat în calcul în România.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.10.2020, 19:00

Ludovic Orban, despre un eventual lockdown în România:
Ludovic Orban, despre un eventual lockdown în România - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ludovic Orban a pus accent pe ideea de abordare locală a focarelor de Covid-19.
  • Premierul a spus că obiectivul este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală.

Premierul a spus, vineri, într-o conferință de presă care a avut loc la Iași, că România nu va merge pe urmele Israelului, unde a scăzut semnificativ numărul de cazuri după ce a fost declarată carantină la nivel naţional, argumentând că la noi în tară măsurile restrictive sunt luate la nivel local, în funcţie de răspândirea coronavirusului.

"Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a pus accent pe ideea de abordare locală a focarelor de Covid-19 și a subliniat încă o dată importanța respectării normelor de protecție.

”Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban, despre un eventual lockdown în România: Obiectivul este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală