Antena Meniu Search
x

Foto Ludovic Orban: "E o oarecare tendinţă de plafonare a numărului de cazuri"

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi după-amiază, că pe baza rezultatelor testelor Covid-19 efectuate în ultimele cinci zile se constată "o oarecare tendință de plafonare". Prim-ministrul consideră că a existat un risc de a intra "pe o progresie geometrică".

Premierul Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Premierul a suplimentat măsurile, în speranța scăderii numărului de noi infecții
  • 10.142 cazuri noi şi 121 de decese în ultimele 24 de ore, în România
  • Cele mai importante știri sunt la Observator 19

Orban a precizat, însă, că nu poate spune dacă România a intrat pe aşa-numitul "platou" în ceea ce priveşte îmbolnăvirile, platoul ce presupune o stabilizare la un anumit nivel a numărului de noi diagnostice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Trebuie să vă spun, sigur, prudent, fără să... a existat un risc în ultimele două săptămâni de intrare pe o progresie geometrică. Pe rezultatele testărilor din ultimele cinci zile, constatăm că am oprit această creştere, ba chiar e o oarecare tendinţă de plafonare a numărului de cazuri. Dar nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai rapid pe platou. Tocmai din acest motiv am luat, pe lângă deciziile care existau anterior (...) am decis să suplimentăm măsurile cu măsurile pe care le-am adoptat în urma prezenţei domnului preşedinte la şedinţa de Guvern", a declarat primul ministru, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că autorităţile urmăresc "cu maximă atenţie” efectele deciziilor luate în ultima perioadă. 

Orban a precizat că numărul zilnic de teste efectuate nu a scăzut şi că acest număr este legat de algoritmul în baza căruia se face testarea unor persoane, algoritm stabilit în urma consultărilor cu specialiştii în domeniul sanitar.

Primul ministru a mai declarat că în ultima săptămână au fost acreditate 18 noi centre pentru testarea în sistem Real Time PCR pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2. Acesta a adăugat că Guvernul susţine orice efort cu privire la creşterea capacităţii de testare în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ludovic Orban: "E o oarecare tendinţă de plafonare a numărului de cazuri"