Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban crede că elevii nu se infectează la şcoală: "Sunt supravegheaţi inclusiv în pauze"

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că îmbolnăvirea elevilor cu noul coronavirus nu se produce în şcoli, ci în afara unităților de învățământ.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.10.2020, 14:58

Ludovic Orban crede că elevii nu se infectează la şcoală
Ludovic Orban crede că elevii nu se infectează cu Covid la şcoală - Observator
  • În judeţul Timiş sunt aproape 100 de elevi, profesori şi angajaţi din învăţământ în spitale, infectaţi cu COVID-19.
  • În Timişoara, rata de infectare a depăşit 3 la o mie de locuitori, municipiul fiind în scenariul roşu.

Premierul spune că în școli elevii sunt supravegheaţi de către profesori şi poartă mască de protecţie.

„Este o depăşire nu foarte mare, în raport cu procentul de 6,3% care a fost până la  începerea şcolii, creşterea nu este foarte mare şi vă spun că  îmbolnăvirile nu se produc în şcoală. În şcoală, copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă mască, sunt supravegheaţi inclusiv în pauze, riscul de îmbolnăvire nu apare în cadrul şcolii, ci  în afara şcolii”, a declarat Orban, întrebat dacă, în opinia sa e oportună deschiderea şcolii, în contextul în care numărul de îmbolnăviri la copii e depăşit de cel de la începutul pandemiei şi până în prezent.

În judeţul Timiş sunt aproape 100 de elevi, profesori şi angajaţi din învăţământ în spitale, infectaţi cu COVID-19, relatează News.ro. 

De la debutul pandemiei, în judeţul Timiş, au fost înregistrate 7.178 cazuri de infectări cu SARS CoV-2, din care 296 în ultimele 24 de ore.

Rata de infectare în judeţul Timiş este de 2,8 la o mie de locuitori, iar în Timişoara a depăşit 3 la o mie de locuitori, municipiul fiind în scenariul roşu.

Sub 5.000 de infectări cu Covid în România, în ultimele 24 de ore

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut, sâmbătă, sub 5.000, dar se menține, încă, mare. În ultimele 24 de ore au fost 4.761 de cazuri noi și 73 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 147.932 au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19).

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Ludovic Orban crede că elevii nu se infectează la şcoală: "Sunt supravegheaţi inclusiv în pauze"