Antena Meniu Search
x

Cum explică Ludovic Orban haosul din vamă: Pur şi simplu a fost un val. Foarte mulți au venit pietoni

Premierul Ludovic Orban a comentat imaginile din Vama Nădlac, unde mii de oameni s-au înghesuit să intre în țară, spunând că a fost un ”val de români” care s-a întors în ţară după ce s-a renunțat la carantina instituţionalizată obligatorie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.05.2020, 08:26

Ludovic Orban, explicatii despre haosul din vama Nădlac
Ludovic Orban, explicatii despre haosul din vama Nădlac - Gov.ro
  • Mii de oameni au trecut prin Vama Nădlac fără control epidemiologic.
  • Nici o regulă nu a mai fost respectată, după ore bune de aşteptare.

Ludovic Orban a spus că peste 1.200 de persoane au venit pietoni.

„Am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului la graniţă. Pur şi simplu a fost un val de venire în ţară, care probabil a fost determinat de decizia CNSSU de instituire a izolării la domiciliu şi renunţarea la carantinarea instituţionalizată. Am dispus toate măsurile: creşterea de posturi, asigurarea măsurilor necesare pentru a păstra distanţa fizică, deschiderea tuturor punctelor de trecere şi a celor dedicate pentru transportul de marfă şi a celor care vin în ţară cu transport de persoane”, a spus premierul, la finalul unei şedinţe care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

”Foarte mulţi, peste 1.200 de persoane, să ştiţi că au venit pietoni. Au apelat, probabil, la firme, pe teritoriul Ungariei care i-au lăsat la 4-5 kilometri de graniţă sau au venit cu avion până în Ungaria“, a mai spus Orban.

Orban a mai precizat şi că a dispus luarea unor măsuri pentru aceşti oameni care se aflau, pe jos, la graniţă şi că mijloace de transport au fost puse la dispoziţia lor. 

„Am dispus luarea de măsuri prin care fie mijloace de transport private, fie mijloace de transport ale autorităţilor publice, au fost puse la dispoziţia oamenilor, până în localitatea de domiciliu“, a declarat Orban.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cum explică Ludovic Orban haosul din vamă: Pur şi simplu a fost un val. Foarte mulți au venit pietoni