Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban: În mod clar școala începe pe 14 septembrie. La școală, copiii sunt mai în siguranță

Ludovic Orban a afirmat luni că "în mod clar" școala va începe pe 14 septembrie și că nu s-a discutat oficial despre amânare. Premierul a admis că există varianta ca școli din aceeași localitate să ia decizii diferite privind scenariul de începere a școlii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.09.2020, 13:42

Ludovic Orban vine cu precizari importante despre inceperea scolilor
Ludovic Orban vine cu precizari importante despre inceperea scolilor - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Premierul a subliniat că elevii sunt mai în siguranță la școală, decât în vacanță.
  • Orban a explicat cele trei scenarii în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii.

Orban a admis că au existat opinii disparate ale unor epidemiologici care au susţinut o amânare, însă niciuna nu a fost oficială. 

„Atât preşedintele cât şi Guvernul au anunţat modalitatea de deschidere a şcolilor. În funcție de nivelul de răspândire a virusului - până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, adică cu copiii în clasă; între 1 și 3 la mie rata infectării, deci cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, învățământul mixt, o parte jumătate în clasă, jumătate online, alternativ, astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă și pe online pentru elevi; ce este peste 3 la mie se va începe școala online", a spus Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că fiecare școală în parte are datele transmise de DSP-uri și va lua deciziile în consecință.

”La ora actuală, direcţiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur că administraţiile locale şi managementul şcolilor au aceste date şi ştiu cum începe şcoala. Dacă începe în clasă, trebuie să ia măsurile necesare. Dacă e pe scenariul mixt trebuie să facă inclusiv informarea pentru părinţi. De asemenea, toate măsurile trebuie să continue, dotarea cu dezinfectanţi, cu măşti şi tablete pentru şcoala online. În mod clar şcoala va începe şi va începe aşa cum v-am spus”, a mai spus Orban.

”Nu s-a discutat oficial despre amânare”

Orban a spus că în mod clar școala va începe în 14 septembrie și că nu a fost o decizie oficială de amânare, ci doar că "opinii disparate" ale specialiștilor privind amânarea începerii școlii.

„A fost această părere exprimată, dar evident că nu am discutat niciodată oficial. Au fost puncte de vedere exprimate disparat. Pe de altă parte, au fost păreri de la INSP sau Comisia anti-COVID nu a existat un punct de vedere exprimat clar în acest sens. Pe 14 septembrie va începe şcoala. Asta am anunţat tot timpul”, a spus Ludovic Orban.

”Copiii, în siguranță în școli”

Premierul Ludovic Orban spune că la școală „copiii vor fi mai în siguranță”, decât au fost în vacanță, pentru că în instituțiile de învățământ vor fi supravegheați și vor purta mască.

„Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. După părerea mea, la școală copiii sunt mai în siguranță. În vacanță au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea pe care o vor avea la școală. Vom căuta soluții și vom interveni acolo unde apar probleme. În modul în care se deschide școala am ținut cont de nivelul de răspândire a virusului. Mai consultăm specialiștii și în mod clar școala va începe”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban: În mod clar școala începe pe 14 septembrie. La școală, copiii sunt mai în siguranță