Antena Meniu Search
x

Orban: Părinții să aibă încredere, să nu intre în panică. Copiii s-au îmbolnăvit și fără să fie la școală

Ludovic Orban a făcut un apel către părinți să aibă încredere în autorități și să își trimită copiii la școală, arătând că rata de infectare la populația școlară a fost până acum de 6 la sută.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.09.2020, 13:40

Orban: Părinții să aibă încredere, să nu intre în panică. Copiii s-au îmbolnăvit și fără să fie la școală
Orban: Părinții să aibă încredere, să nu intre în panică. Copiii s-au îmbolnăvit și fără să fie la școală - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Orban a spus că în toată această perioadă de vacanță și cursuri online, rata de infectare pe populația școlară a fost de peste 6%.
  • Premierul a promis că Guvernul va urmări îndeaproape cum sunt respectate regulile în școli.

Premierul le-a cerut părinților să aibă încredere în autorități și să îi învețe pe copii să respecte regulile sanitare.

”Chiar și cu orele suspendate, precum și în vacanță, a existat o rată de infectare pe populația școlară. A fost de peste 6%. Deci au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să fie la școală. Așa că vor apărea cazuri. E posibil ca unii să vină la școală deja infectați. La orice simptom, părinții pot lua decizia să participe online și să nu meargă fizic dacă au suspiciuni de infectare. Sigur că nu ne dorim asta și că vom lua măsuri, însă nu trebuie să intrăm în panică sau să privim cu neîncredere acest proces”, a spus Ludovic Orban.

”În ceea ce ne privește, vom urmări modul în care începe școala și cum sunt respectate regulile stabilite”, a mai spus premierul.

”Copiii au nevoie de școală, e fundamentală pentru formarea lor profesională și formarea lor ca oameni”, a mai spus Ludovic Orban. 

Premierul a subliniat că are încredere în dascălii din România și în sistemul de educație din România și s-a arătat convins că, la școală, copilul va fi predispus mai puțin la îmbolnăvire decât în alte locuri, la locul de joacă, ori pe terenul de sport.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Orban: Părinții să aibă încredere, să nu intre în panică. Copiii s-au îmbolnăvit și fără să fie la școală