Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, reacţie după trecerea moţiunii. Primele declaraţii despre viitorul premier (Video)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacţionat după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvenului a trecut cu 238 de voturi pentru.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.10.2019, 15:44

- Observator.tv

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacţionat după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvenului a trecut cu 238 de voturi pentru.

Orban a declarat, după ce guvernul Dăncilă a căzut în Parlament, că mulțumeşte preşedintelui Klaus Iohannis "pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni".

Liderul liberal a convocat Biroul Politic Național al PNL pentru vineri dimineața pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și mandatul cu care liberalii vor merge la președintele României.

Principalele declarații făcute de Ludovic Orban după votul moțiunii:

Astăzi, Parlamentul României a demis guvernul PSD, care și-a bătut joc de România așa cum nu și-a bătut joc nimeni în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Mulțumesc colegilor mei care au fost prezenți toți și au votat.

Mulțumesc partenerilor politici care au stat până la sfârșit rezistând la cele mai ticăloase și mizerabile oferte, de către o putere disperată care nu a făcut altceva decât să servească infractorii. Nu ne bucurăm azi, guvernarea României e un lucru mult prea grav.

Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și de divizare începe o perioadă de contrucție, în care guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Mâine, la ora 9, am convocat Biroul Politic Național al PNL pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și mandatul cu care ne vom duce la președintele României.

Salut și respect pe toți parlamentarii care au avut tăria să reziste tentațiilor și amenințărilor la care au fost supuși și au votat în favoarea moțiunii. Există o speranță, țin să-i felicit și să le transmit respectul meu parlamentarilor indiferent de culoarea politică și că în sfârșit am oprit PSD să facă rău României.

În cazul în care vom fi chemați să formăm guvernul, propunerea PNL pentru premier este în persoana președintelui PNL, adică a mea, Ludovic Orban.​

Moţiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată în Parlamentul României, ceea ce înseamnă că Executivul condus de Viorica Dăncilă a fost demis.

În total, 245 de senatori şi deputaţi au votat moţiunea de cenzură. Potrivit unor surse, 238 de parlamentari au votat DA.

Drept urmare, după ce moţiunea a fost adoptată, iar Guvernul a pierdut încrederea Parlamentului, actualul guvern va asigura interimatul pe o perioadă de maximum 45 de zile.

În tot acest timp, în parlament se vor purta discuţii pentru formarea unei noi majorităţi şi a unui nou executiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, reacţie după trecerea moţiunii. Primele declaraţii despre viitorul premier (Video)