Antena Meniu Search
x

Au fost discuții ca școala să înceapă pe 1 octombrie, a spus premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, în cursul zilei de vineri, că au existat discuții ca școala să înceapă pe data de 1 octombrie, nu pe 14 septembrie, diferența urmând să fie recuperată prin cursuri online. Premierul a precizat că nu s-a luat încă o decizie oficială în acest sens.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.09.2020, 16:47

Au fost discuții ca școala să înceapă pe 1 octombrie, a anunțat premierul Ludovic Orban
Ludovic Orban a afirmat că au fost discuţii ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Se ia în calcul prezența fizică la cursuri din 1 octombrie
  • Prim-ministrul a adus în discuție argumentele experților în sănătate

Întrebat de jurnaliști dacă se analizează posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, urmând ca din 14 septembrie să înceapă cursurile online, premierul a declarat că sunt argumente ale specialiştilor care spun că profesorii şi elevii revin din concedii, iar anchetele epidemiologice au arătat că o mare parte din cei infectaţi au fost în plecați în vacanță.

"Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici din zona epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, o deplasare de concediu, şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens", a declarat Ludovic Orban.

El a menţionat că o eventuală decizie va fi anunţată în timp util. Orban a mai precizat că a fost o discuţie legată de începerea şcolii online şi în contextul alegerilor locale.

"Aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după, astfel încât să se poată pregăti şcolile în care se organizează secţii de votare", a explicat premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Au fost discuții ca școala să înceapă pe 1 octombrie, a spus premierul Ludovic Orban