Antena Meniu Search
x

Nicolas Maduro a respins ultimatumul dat de Franța, Germania și Spania

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a respins ultimatumul dat pe 26 ianuarie de către Germania, Franța și Spania, care cereau organizarea de alegeri libere și corecte în termen de opt zile. Cele trei țări europene anunțau că îl vor recunoaște drept președinte legitim pe opozantul Juan Guaido.

de Redactia Observator

la 27.01.2019, 16:01

Nicolas Maduro
Președintele Venezuelei a respins ultimatumul european - Abaca Pres via Hepta

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a respins ultimatumul dat pe 26 ianuarie de către Germania, Franța și Spania, care cereau organizarea de alegeri libere și corecte în termen de opt zile. Cele trei țări europene anunțau că îl vor recunoaște drept președinte legitim pe opozantul Juan Guaido, în cazul în care propunerea va fi refuzată.

Într-un interviu acordat postului CNN Turk, liderul venezuelean se declară totodată pregătit de un dialog şi apreciază că o întâlnire cu Donald Trump este puţin probabilă, dar nu este imposibilă.

Administraţia americană, care l-a recunoscut prima pe opozantul Juan Guaido după ce acesta s-a proclamat ”preşedinte” interimar, a îndemnat statele din comunitatea internaţională ”să-şi aleagă tabăra” şi să îşi întrerupă relaţiile financiare cu guvernul lui Maduro.

Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania au anunţat că sunt pregătite să-l recunoască pe Guaido, la rândul lor, dacă nu se organizează alegeri în termen de opt zile.

Rusia, care susţine actuala putere la Caracas, a catalogat acest ultimatum drept absurd, iar ministrul venezuelean de Externe drept ”pueril”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat susţinerea faţă de Nicolas Maduro joi, într-o convorbire la telefon.

Statele Unite, Canada, numeroase ţări din America Latină care s-au aliniat Washingtonului şi unii europeni consideră frauduloase alegerile prezidenţiale venezuelene de la 20 mai.

Nicolas Maduro, care a obţinut o victorie în acest scrutin - boicotat de opoziţie - a fost învestit în al doilea mandat pe 10 ianuarie.

Pentru moment, armata venezueleană îi rămâne loială şefului statului, însă unele fisuri apar în rândul acesteia.

Ataşatul militar al Venezuelei la Washington, colonelul Jose Luis Silva, a anunţat că nu-l mai recunoşte pe Nicolas Mduro drept preşedinte legitim şi şi-a îndemnat ”fraţii militari” să-l susţină pe Juan Guaido.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Nicolas Maduro a respins ultimatumul dat de Franța, Germania și Spania